NHL: a Pittsburgh Penguins sztárja is elkapta a koronavírust

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.03.02. 19:23
null
Sidney Crosby is elkapta a koronavírust (Fotó: Getty Images – archív)
Sidney Crosby, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) érdekelt Pittsburgh Penguins sztárja felkerült a koronavírussal-fertőzött játékosok listájára.

 

Ez azt jelenti, hogy egészen addig nem játszhat, amíg nem produkál két negatív tesztet három nap különbséggel. Így biztosan kihagyja a magyar idő szerint szerda hajnalban esedékes, Philadelphia Flyers elleni pennsylvaniai rangadót. A kétszeres olimpiai és egyszeres világbajnok, háromszoros Stanley-kupa-győztes, világkupa-első kanadai csatár ebben az idényben 18 pontot, köztük 7 gólt szerzett, amellyel vezeti a házi listát.

A Penguins jelenleg az 5. helyen áll csoportjában – ezzel nincs rájátszásra jogosító helyen –, és két ponttal van lemaradva a Flyers mögött. A keddi összecsapás lesz az első, amelyre a világjárvány egy évvel ezelőtti kitörését követően nézőket engednek be Pittsburgh-be, mégpedig az aréna 15 százalékos kapacitásáig, amely 2800 szurkolót jelent.

Hétfőn az összes csapatot tekintve csupán négy játékos szerepelt a Covid-listán, és ez az eddigi legalacsonyabb létszám volt.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik