NHL: a Pittsburgh még mindig vár Malkin visszatérésére

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.11.25. 16:29
null
Jevgenyij Malkin (Fotó: Getty Images, archív)
Még mindig nem tudni, mikor térhet vissza sérülése után Jevgenyij Malkin, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Pittsburgh Penguins orosz sztárja.

 

A 35 esztendős csatárral kapcsolatban Mike Sullivan vezetőedző elmondta, azért nem szeretne konkrét időpontot megadni, mert ha mégsem sikerülne bevetni Jevgenyij Malkint, akkor mindenki találgatásokba bocsátkozna. Annyit azért elárult, hogy szépen javul a légiós állapota.

Malkin az előző idényben, március 16-án szenvedett térdsérülést a Boston Bruins ellen. Június elején megműtötték, míg Ron Hextall főigazgató szeptember 23-án úgy fogalmazott, hogy a csatár legalább a szezon első két hónapjában - októberben és novemberben - nem léphet pályára.

A kiválóság – akinek nyolcéves, összesen 76 millió dolláros szerződése jövő nyáron jár le – az előző idényben 33 mérkőzésen csupán 28 pontot gyűjtött, ez volt NHL-es pályafutása legrosszabb termése.

A háromszoros Stanley Kupa-győztes, kétszeres világbajnok, alapszakasz- és playoff-MVP, kétszeres pontkirály eddig 940 találkozón 1104 pontot (424 gól, 680 gólpassz) szerzett.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik