NHL: a hatgólos záró harmad is kevés volt a New Jersey Devilsnek

MTI, N. T.MTI, N. T.
Vágólapra másolva!
2021.04.21. 10:38
null
A hatgólos záró harmad is kevés volt a New Jersey Devilsnek (Fotó: Getty Images)
A New Jersey Devils hiába lőtt hat gólt a záró harmadban, 7–6-ra alulmaradt a Pittsburgh Penguins vendégeként az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) keddi játéknapján.

A Penguins már a 9. percben 3–0-ra vezetett, a második harmadot követően pedig 6–0-ra elhúzott. Az addigi 19 lövéséből gólképtelen Devils azonban váratlanul megrázta magát. Kilenc perc alatt háromgólosra csökkentette a különbséget, és lendületét Sidney Crosby gólja sem törte meg. A vendégcsapat a harmad közepén 7–5-re felzárkózott, de csak az utolsó percben tudta minimálisra csökkenteni a hátrányát, a hátralévő 41 másodperc pedig már kevés volt számára az egyenlítéshez. A hazaiak 21 játékosából 15 szerzett pontot, a vendégek sorozatban a hetedik vereségüket szenvedték el, legutóbbi 12 fellépésükön 11. alkalommal maradtak alul.

Sorozatban nyolcadik meccsén szerzett pontot a Dallas – az idényben még nem volt ilyen jó sorozata –, ezekből egymást követő negyedik alkalommal nyert: a Stars ezúttal a Detroitot győzte le 5–2-re. A Red Wings kezdőkapusa, Jonathan Bernier 12 lövésből négy gólt kapott, így a 24. percben lecserélték. A helyét elfoglaló Thomas Greiss a hátralévő időben már nem kapott gólt – 11 lövést védett –, az utolsó hazai gól üres kapuba esett.

A Staples Centerben tavaly március 11. után lehettek ismét nézők, a mintegy 1500 szurkoló belépésének feltétele volt, hogy már kapott koronavírus elleni oltást vagy igazoltan átesett a fertőzésen. A nézők azt láthatták, hogy az egyaránt három pontos (1+2) Andreas Athanasiou és Blake Lizotte vezérletével a Los Angeles Kings 4–1-re legyőzte az Anaheimet.

A címvédő Tampa Bay 4–1-ra alulmaradt a vendég Carolina Hurricanesszel szemben. A Lightning egymást követően negyedszer lépett jégre hazai környezetben, és másodszor kapott ki, miközben egyszer sem tudott nyerni a rendes játékidőben.

A Vancouver 6–3-ra legyőzte a Torontót, a győztes Canucksban Tanner Pearson és Brandon Sutter, a vesztes Maple Leafsben John Tavares duplázott.

A New York Islanders a New York Rangerst (6–1), a Florida Panthers a Columbust (5–1) győzte le. A Blue Jackets egymást követő hetedik meccsét bukta el.

Tuukka Rask, a Boston kapusa a szezonban először zárt kapott gól nélkül, a Buffalo elleni 2–0-s idegenbeli győzelemből 32 védéssel vette ki a részét a 34 éves finn játékos.

NHL, ALAPSZAKASZ
Pittsburgh Penguins
–New Jersey Devils 7–6
Buffalo Sabres–Boston Bruins 0–2
Florida Panthers–Columbus Blue Jackets 5–1
New York Islanders–New York Rangers 6–1
Tampa Bay Lightning–Carolina Hurricanes 1–4
Dallas Stars–Detroit Red Wings 5–2
Vancouver Canucks–Toronto Maple Leafs 6–3
Los Angeles Kings–Anaheim Ducks 4–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik