NHL: a Dallasnak hat gól sem volt elég; szabadtéri Kings-siker

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.22. 07:58
null
Fantasztikus hangulat és mintegy 70 200 néző várta Kings-Sharks mérkőzést a Levi's Stadiumban (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a Dallas Stars hazai pályán flúgos mérkőzésen, szétlövés után 7–6-ra kikapott a Pavel Dacjuk vezette Detroit Red Wingstől. A Stadium Series keretében a San Francisco 49ers otthonául szolgáló Levi's Stadionban lebonyolított meccsen a címvédő Los Angeles Kings 2–1-re legyőzte a San Jose Sharksot.



13 gólt láthattak a nézők a Red Wings dallasi vendégjátékán. Az első harmad a többihez képest „csendesen” zajlott, Jamie Bell találatára Gustav Nyqvist válaszolt (1–1.) A másodikban aztán Pavel Dacjuk volt eredményes, ezek után viszont belelendült a Stars, és három perc alatt háromszor zörgette meg Jimmy Howard kapus hálóját. Trevor Daily lövése nagy szerencsével csorgott be, majd utána Cody Eakin centerezett remekül, egy perccel később pedig Erik Cole gyötörte a korongot a kapuba, ezzel már 4–2-re vezetett a hazai csapat.

A harmadik játékrészben feltámadt az addig halovány Detroit, és Jakub Kindl duplájával már két perc után 4–4 volt az állás. A cseh védő még ezzel a kettővel is csupán négy gólnál jár a szezon során.

Hiába a detroiti feltámadás, előbb Curtis McKenzie, majd utána Shawn Horcoff talált be emberelőnyből, és a Stars ismét elhúzott (6–4). Innentől viszont visszaálltak a hazaiak, és nem erőltették a támadásokat, míg a Red Wings mindent beleadva rohamozott, amelynek meg is lett az eredménye. Justin Abdelkader révén 6–5-re feljött a vendég gárda, így az utolsó percekben már hat mezőnyjátékossal, kapusukat lecserélve mentek előre. Megérte, miután másfél perccel a rendes játékidő előtt, egy, a kapu előtt kialakult csetepaté után Dacjuk egyenlített (6–6). A gólt megelőzően Abdelkader jól láthatóan, két kézzel tessékelte arrébb Kari Lehtonen kapust, így természetesen heves tiltakozásba kezdtek a dallasi játékosok, ám a játékvezetők szabályosnak ítélték a kérdéses mozdulatot.

Fejben jól láthatóan megviselte a Starst a kapott gól, és a hosszabbítás elején rögtön döntés született. Niklas Kronwallnak mindössze 36 másodperc kellett ahhoz, hogy egy Lehtonenen megpattanó lökettel kialakítsa a 7–6-os végeredményt. Sikerével a Red Wings ha nehezen is, de megszerezte a két pontot, és 76 egységével az Atlantic divízió harmadik helyét foglalja el a Canadiens és a Lightning mögött.

Úgy látszik, a címvédő Los Angeles Kingsnek teljesen mindegy, hol kell játszania, az utóbbi időben egyszerűen nem tud kikapni.

A San Jose Sharks elleni találkozót az NFL-ben szereplő San Francisco 49ers csapatának otthonában, a Levi's Stadiumban rendezték meg – mintegy 70 200 néző előtt. Két találat esett az első harmadban. Kyle Clifford gyönyörű mozdulatával a Kings szerezte meg a vezetést, ám erre Brent Burns révén még a játékrész vége előtt válaszolt a Sharks (1–1).

Gól nélküli második húsz perc után, az utolsó harmadban aztán Marion Gaborik bődületes erejű távoli bombájával 2–1-re ismét átvette a vezetést a címvédő, és minimális előnyét végül meg is tudta tartani, ezzel sorozatban sorozatban hetedik mérkőzésén sem talált legyőzőre. A Los Angeles pazar formája ellenére is csak 68 ponttal büszkélkedhet, amellyel jelenleg a Pacific divízió harmadik helyén áll.

NHL, ALAPSZAKASZ
Washington Capitals
–New York Islanders 3–2 – szétlövéssel
Philadelphia Flyers
–Nashville Predators 3–2 – szétlövéssel
Edmonton Oilers–Anaheim Ducks 1–2
Montreal Canadiens
–Columbus Blue Jackets 3–1
New Jersey Devils
–Carolina Hurricanes 3–1
Ottawa Senators
–Florida Panthers 4–1
Toronto Maple Leafs
–Winnipeg Jets 4–3 – hosszabbítás után
Arizona Coyotes–Tampa Bay Lightning 2–4
Dallas Stars–Detroit Red Wings 6–7 – hosszabbítás után
St. Louis Blues–Pittsburgh Penguins 2–4
San Jose Sharks–Los Angeles Kings 1–2


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik