NHL: a belelendülő Flyers Pittsburghben is győzött

Vágólapra másolva!
2013.11.14. 07:07
null
Brayden Schennben itt még talán nem tudatosult, pedig Marc-André Fleury már tehetetlen <br />– a center a folytatásban még egyszer kifogott a kapuson (Fotó: Action Images)
A Philadelphia Flyers sorozatban harmadik győzelmét aratta az észak-amerikai jégkorongbajnokságban, ezúttal a rivális Pittsburgh vendégeként győzött 2–1-re. A hazaiaknál ismét betalált Sidney Crosby, aki 24 pontjával átvette a vezetést Steven Stamkostól a pontlistán, a nap hőse ugyanakkor a flyerses Brayden Schenn volt, akinek duplája győzelmet ért.

 

„Schenn-zációs” – hirdeti az NHL honlapja pittsburghi tudósításában, és a center „fényezése” nem is indokolatlan, hiszen a 22 éves kanadai az első, majd – Crosby egyenlítő találata után – a második harmad végén is betalált, ráadásul a mezőnyben is nagy munkát végzett, mást ne mondjuk, hat ütközése is volt. A győzelemhez ugyanakkor kellett Ray Emery is, aki 30 lövést hárított, közte Crosby szólóját.

A Toronto Mason Raymond emberelőnyös góljával, nem mellesleg a kapus Jonathan Brenner remek formájának köszönhetően sokáig vezetett St. Paulban, a Minnesota vendégeként, ám Zach Parise a hajrában betalált, akárcsak a szétlövésben, amelyet 2–0-ra megnyert a Wild. A hazai szurkolók annak is örülhetnek, hogy csapatuk hazai jégen sorozatban immár negyedszer nyert.

Kevésbé lehetnek boldogok az NHL leggyengébb csapata címért erősen versenyben lévő Edmonton Oilers kitartó fanatikusai, és akkor még finoman fogalmaztunk. A kanadai alakulat már három meccse képtelen betalálni hazai pályán, ennek aktuális haszonélvezője a Dallas Stars volt, amely 3–0-ra nyert úgy, hogy Rich Peverley találata után két üres kapus gólt szerzett az utolsó percben Tyler Seguin és Antoine Roussel révén. A Starsban Kari Lehtonen 22 védéssel érte el szezonbeli első, karrierje 23. shutoutját.

NHL, ALAPSZAKASZ
Minnesota Wild–Toronto Maple Leafs 2–1 – szétlövéssel
Pittsburgh Penguins–Philadelphia Flyers 1–2
Edmonton Oilers–Dallas Stars 0–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik