NHL: 816 meccs és 816 pont után vége, Kovalcsuk-búcsú

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.11. 22:35
A New Jersey Devils jégkorongcsapatának orosz játékosa, Ilja Kovalcsuk azonnali hatállyal bejelentette visszavonulását. A bejelentésből ugyanakkor kitűnik: a 30 éves világbajnok csak az észak-amerikai bajnokságtól (NHL) int búcsút, az egyáltalán nincs kizárva, hogy Oroszországban folytatja pályafutását.

„Hosszú ideje, a lockout óta gondolkoztam ezen a döntésen, amióta az év egy részét Oroszországban töltöttem. Lou [Lamoriello, az általános igazgató] már hosszú ideje tisztában volt az óhajommal, hogy a családdal vissza akarok térni. A legnehezebb, hogy el kell hagynom a New Jersey Devilst, egy nagyszerű klubot, amelytől rengeteget kaptam, és amelynek szurkolói nagyszerűek voltak hozzám” – áll Kovalcsuk nyilatkozatában.

Kovalcsuk fantasztikus mutatóval, kerek 1-es pont/meccs statisztikával búcsúzik az NHL-től: 816 fellépésen 417 gól és 399 assziszt (816 pont) a mérlege. A balszélső NHL-pályafutása nagy részét az Atlanta Thrashersnél töltötte, a New Jerseyben töltött időszak pedig leginkább a 2010-es botrány miatt marad emlékezetes, amikor az NHL visszautasította a Devils 17 éves, összesen 102 millió dolláros fizetésről szóló szerződésajánlatát, amelyet végül 15 évre és 100 millió dollárra „csökkentettek”.

Kolvalcsuk az elmúlt szezon első felét az SZKA Szentpétervárnál töltötte a KHL-ben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik