NBA: koronavírussal fertőződött a liga egyik legjobb játékosa

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.06.24. 07:46
null
Nikola Jokics (Fotó: AFP)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) hivatalos honlapjának beszámolója szerint pozitív lett Nikola Jokicsnak, a Denver Nuggets szerb klasszisának koronavírustesztje.

 

Először az ESPN és a Denver Post számolt be a fejleményről, az AP hírügynökség pedig egy meg nem nevezett, az esetet ismerő forrásra hivatkozva erősítette meg Nikola Jokics tesztjének pozitív eredményét. Maga a játékos és az őt alkalmazó Denver Nuggets egyelőre nem szólalt meg hivatalosan az ügyben.

Az AP szerint Jokics – akinek állapotára nem tér ki a híradás – a hazájában, Szerbiában vonult karanténba. A hírügynökség emlékeztet: nemrégiben Jokics találkozott a szintén pozitív vírustesztet produkáló szerb teniszklasszissal, Novak Djokoviccsal, ami persze nem jelenti azt, hogy ennek szerepe lenne bármelyikük megfertőződésében.

Jokics 20.2 pontot és 10.2 lepattanót átlagolt az idény eddigi mérkőzésein – rajta kívül csupán négyen büszkélkedhetnek 20, 10-es átlaggal az egész ligában –, és csapatának nagy szüksége lenne rá a július 30-án folytatódó alapszakaszban.

A múlt héten Michael Malone, a Nuggets vezetőedzője számolt be arról, hogy szervezetében a COVID–19 vírus korábbi jelenlétére utaló antitesteket mutattak ki. Malone úgy véli, még márciusban eshetett át a fertőzésen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik