NBA: Curry 50 pontja ellenére kikapott a GSW, Doncic nélkül nyert a Mavs

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.03.16. 07:54
null
Sokoldalú játéka miatt szeretik Sabonist Sacramentóban, most a Bulls ellen vezette győzelemre csapatát (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) magyar idő szerint csütörtök hajnali játéknapján a Philadelphia 76ers Clevelandben, míg a Sacramento Kings Chicagóban tudott nyerni. Houstonban maradt alul a tartalékos Lakers, a Grizzlies pedig Miamiből tért haza üres kézzel. A Luka Doncic nélkül felálló Mavericks hosszabbításban gyűrte le a Spurst, a Celtics szoros meccsen nyert Minnesotában, míg a címvédő Golden State Steph Curry 50 pontja dacára kikapott a Clippers vendégeként.

Alaposan megszórta magát a Clippers ellen Steph Curry. A GSW sztárja 50 dobott ponttal zárta a mérkőzést, de sikert nem ünnepelhetett: a hazai oldalon Kawhi Leonard 30, míg Paul George 24 pontot tett bele a közösbe, de jól szerepelt a dupla duplát jegyző horvát légiós, Ivica Zubac is (19–16) is. A Los Angeles-i együttes négy negyedből hármat megnyerve megérdemelt győzelmet aratott a címvédő felett.

 

Győzelmet ért a 76ersnek az Embiid, Harden duó jó napja. A philadephiaiak két sztárja közösen 64 pontot, 24 lepattanót és 15 asszisztot termelt – erre nem volt érdemi válasza a Cavsnek, amelynek messze nem volt elég a sikerhez a 10 ponttal behúzott második játékrész.

 

Megérezte Ja Morant hiányát a Grizzlies, amely simán kikapott Miamiban. A jó napot kifogó Heatben Bam Adebayo, Tyler Herro és Jimmy Butler is 20 pont fölött termelt – a hazaiak csak az utolsó negyedben engedték érvényesülni a Memphist, amikor tetemes előny birtokában már biztos volt a siker.

Győzelmet ért a Kingsnek a Sabonis-show Chicagóban: a sacramentóiak tripla duplát elérő (14–17–10) litván klasszisa messze a legtöbb időt töltötte a pályán és rendkívül hasznos játékával képes volt megteremteni a különbséget csapata javára. A Bullsból DeMar DeRozan ezúttal is remekelt, 33 pontot szerzett, de ez most kevésnek bizonyult az üdvösséghez.

 

Továbbra is izgulnia kell a playinért a Lakersnek, miután tartalékos felállásban kikapott a ligautolsó Rocketstől. A LeBron Jamest és Anthony Davist is nélkülöző Los Angeles-i gárda rendkívül harmatosan játszott az első negyedben, így a szorosan elveszített második felvonás után hiába nyerte meg az utolsó két játékrészt – ha szorosan is, de kikapott a lila-arany franchise.

 

Rendkívül szoros meccsen nyert a Celtics Minnesotában. A bajnokesélyes bostoniak a két, dupla duplát elérő sztár, Jaylen Brown (35–10) és Jayson Tatum (22–12) vezérletével nagy küzdelemben gyűrték le a harapós Timberwolvest. A hazai együttes nem adta olcsón a bőrét, de a nüanszok ezúttal a Celtics javára döntöttek.

 

Hosszabbításban tudott csak nyerni a legnagyobb sztárjait (Luka Doncic, Kyrie Irving) nélkülöző Mavericks San Antonióban. A texasi csapatban Christian Wood ragadta magához a karmesteri pálcát, míg a Spurst Keldon Johnson kiváló megmozdulásai tartották versenyben. A ráadást a dallasiak bírták jobban, akik így tovább üldözik az utolsó nyugati playoffhelyen tanyázó Golden State Warriorst.

 


 

NBA
ALAPSZAKASZ
Cleveland Cavaliers–Philadelphia 76ers 109–118
Miami Heat–Memphis Grizzlies 138–119
Chicago Bulls–Sacramento Kings 114–117
Houston Rockets–Los Angeles Lakers 114–110
Minnesota Timberwolves–Boston Celtics 102–104
San Antonio Spurs–Dallas Mavericks 128–137 – hosszabbítás után
Los Angeles Clippers–Golden State Warriors 134–126

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik