Marion Jones visszatér - kosárlabdázóként

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2010.05.14. 20:35
null
Marion Jones a legidősebb játékos a csapatában (Fotó: Action Images, archív)
Magyar idő szerint szombat este a címvédő Phoenix Mercury és a Los Angeles Sparks összecsapásával megkezdődik az észak-amerikai női profi kosárlabda-bajnokság 14. idénye, amelyben egy új, más sportágból már jól ismert arcot is felfedezhetünk majd. A valaha volt egyik leggyorsabb női sprinter, Marion Jones ugyanis – mint azt korábban megírtuk – doppingbotrányát követően visszatért fiatalkori szenvedélyéhez, a kosárlabdához.

 

A CSÚCSTARTÓ MÁR NEM LÉTEZIK

A liga történetének legsikeresebb csapata a 2008-ban megszűnt Houston Comets, amely négy bajnoki aranyat gyűjtött be fennállása során – az első négy kiírást nyerték meg a texasiak.

A 16 évvel ezelőtt még a Tar Heels együttesét a nagy presztízsű főiskolai bajnoki címig vezető Jonest a WNBA-ben szereplő Tulsa Shock igazolta le.

A 34 esztendős volt atléta – aki csapata legidősebb és letapasztalatlanabb játékosa is egyben – tétmeccsen 1997 óta nem lépett pályára, s egyelőre csupán a tartalékok között kapott helyet.

„Azon a poszton szeretnék helytállni, ahol az edzőm számít rám – nyilatkozta Jones. – Egyedül a Tulsa győzelme érdekel."

Trénere, Nolan Richardson bizakodóan beszélt tanítványáról:

„Egy élezés előtt álló késre emlékeztet. Nagy szívvel játszik és tehetséges sportoló. Hihetetlen dolgokra képes."

A klubot, amely tavaly októberben változtatta meg a nevét Detroit Shockról Tulsa Shockra, a liga topcsapatai között tartják számon: 2003-ban, 2006-ban és 2008-ban is bajnoki címet ünnepelhetett.

A tulsaiak Seattle Storm elleni felkészülési meccsén a villámgyors Jones 11 és fél perc alatt négy pontot dobott és három lepattanót szerzett.

A világbajnok, kétgyermekes anya 2007 októberében vallotta be, hogy 1999 és 2001 között doppingszereket használt. Ezt követően elvették a sydneyi olimpián nyert három arany- és két bronzérmét, majd 2008 márciusában hat hónapra bebörtönözték hamis tanúzásért, csekkhamisításért és tiltott szerekkel való visszaélésért.

CSAK NÉGY CSAPAT NEM JUT BE A RÁJÁTSZÁSBA

A Keleti és a Nyugati főcsoportban is hat csapat található, az alapszakasz során mindegyik 34 mérkőzést játszik, 17-et otthon, 17-et idegenben. Az augusztus végén kezdődő rájátszásba nyugatról és keletről is négy együttes jut be. A playoff első két körében a párharcok az egyik fél második győzelméig tartanak, míg a nagydöntőben már három siker szükséges a végső sikerhez, a bajnoki címhez.

A WNBA CSAPATAI 
KELETI FŐCSOPORT NYUGATI  FŐCSOPORT
Atlanta Dream Los Angeles Sparks
Chicago Sky Minnesota Lynx
Connecticut Sun Phoenix Mercury
Indiana Fever San Antonio Silver Stars
New York Liberty Seattle Storm
Washington Mystics Tulsa Shock
AZ 1. JÁTÉKNAP PROGRAMJA 
Los Angeles–Phoenix
Chicago–Connecticut
Washington–Indiana
Atlanta–San Antonio
Minnesota–Tulsa
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik