Vízi Eb: Most borzasztóan csalódott vagyok - Varga Dániel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.27. 23:07
Az elvesztett Eb-döntő után szomorúan, de reálisan értékelt a magyar vízilabda-válogatott csapatkapitánya, Varga Dániel.

Varga Dániel: – Nem így terveztük, de nagyon hálásak vagyunk a magyar közönségnek, és mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy ilyen fantasztikus színvonalú Európa-bajnokságot játszhassunk itt, Budapesten. A végeredmény nem reális, azért nincs öt gól a két csapat között, főleg nem egy döntőben...Varga Dániel: – Nem így terveztük, de nagyon hálásak vagyunk a magyar közönségnek, és mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy ilyen fantasztikus színvonalú Európa-bajnokságot játszhassunk itt, Budapesten. A végeredmény nem reális, azért nincs öt gól a két csapat között, főleg nem egy döntőben...

Ennek a négy évnek úgy futottunk neki, hogy Szerbia mindenki felett áll játéktudásban, és két világverseny után azt kell mondanom, hogy ez még mindig igaz. Közülünk mindenki július 27-éig látott előre, addig látta akár a pályafutását is. Így most nem is tudom értékelni, hogy abszolút értékben mit jelent ez az ezüst. Örülök, hogy döntőbe jutottunk, örülök, hogy ilyen nagyszerű két hét van mögöttünk, de most borzasztóan csalódott vagyok.

Az, hogy a szerbek nagyon jól játszottak, az az ő érdemük. Az, hogy mi nem játszottunk jól, arról mi tehetünk. Fejlődnünk kell, mert most hallottam, hogy tizenkettőből kilenc emberelőnyt belőttek. Ilyen védekezéssel nem nagyon nyerhetünk. Nagyon keveseknek adatik meg, hogy Budapesten döntőt játszhassanak és nyerhessenek. Talán egy vissza nem térő esélyt szalasztottunk el, ami szerintem örök hiányérzetet fog okozni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik