Döntetlen a fővárosi rangadón, alapszakaszt nyerhet a Kovács-csapat

Vágólapra másolva!
2007.05.06. 15:05
Végletekig kiélezett mérkőzésen a TEVA-Vasas Plaket 10-10-es döntetlent ért el a címvédő Domono-BHSE-vel a férfi vízilabda-bajnokságban, így a vendégcsapat valószínűleg meg is nyeri alapszakaszt. Az utolsó gólt Szívós Márton 2,5 mp-cel a vége előtt dobta, így harcolta ki együttese számára a rendkívül fontos eredményt.
Forrt a víz a vasárnapi derbin, amelyen Benedek Tibor két gólig jutott
NS-archív (Szabó Miklós)
Forrt a víz a vasárnapi derbin, amelyen Benedek Tibor két gólig jutott
Forrt a víz a vasárnapi derbin, amelyen Benedek Tibor két gólig jutott
NS-archív (Szabó Miklós)
Forrt a víz a vasárnapi derbin, amelyen Benedek Tibor két gólig jutott

Az Euroliga negyeddöntőjében is érdekelt két budapesti gárda őszi derbijén a piros-kékek győztek, s az utóbbi hetek egy-két szerényebb eredménye miatt most is nyerniük kellett. Így biztos volt, hogy parázs csata várható, még akkor is, ha néhány nap múlva már mindkét csapatnak a nemzetközi porondon is bizonyítania kell.

A csúcstalálkozó első negyedében több pontatlanság is becsúszott a játékba, de a közönség így is hat gólt láthatott, egyenlő megoszlásban. A második felvonás elején még 4-4-et mutatott az eredményjelző, majd Földi László együttese, vagyis a Vasas célzott jobban, s két találos fórt harcolt ki. Ekkor Varga Dániel villogott a meccs felénél már három gólnál járt.

Sőt, a harmadik negyed elején a Vasas már 7-4-re elhúzott, de biztosnak tűnő előnye gyorsan elfogyott (7-6). Ekkor Varga némi szerencsével, illetve Gergely kapus bizonytalansága miatt, ismét növelte a különbséget. A Domino azonban ekkor sem adta fel, Kiss Gergely és Biros Péter révén egyenlített (9-9).

A záró felvonásban Hosnyánszki Norbert ismét a hazaiakat juttatta előnyhöz, majd az utolsó percben a megúszó Mátyás Zoltán el is dönthette volna a találkozót, de csak a kapufát találta el. Ez pedig sokba, illetve a győzelembe került a vendéglátóknak, mert a kötélidegzetű Szívós Márton 2,5 mp-cel a vége előtt bevarrta az egyenlítést jelentő találatot.

FÉRFI VÍZILABDA OB I

ALAPSZAKASZ, 15. FORDULÓ (ELHALASZTOTT MÉRKŐZÉS):
TEVA VASAS - DOMINOBHSE 10–10 (3–3 , 3–1, 3–5, 1–1)
Komjádi uszoda, 700 néző, V: Németh A., Juhász Gy.
VASAS: Nagy V. - Kovács R., VARGA D. 4, Steinmetz Á., Steinmetz B., HOSNYÁNSZKY 3, Mátyás. Csere: Tóth M. 1, Kincses, Kuncz 1, Heinrich 1, Varga D.
HONVÉD: Gergely I. - Szívós 1, Biros 1, BENEDEK 2, Bárány 1, KISS G. 3, Paján. Csere: Vári 1, Fodor, Kovács O. 1, Székely.
Gól – emberelőnyből: 10/4, ill. 12/4
Ötméteresből: 2/2, ill. 1/1
Kipontozódott: Kovács R. (10. p.), Vári A. (14. p.), Tóth M. (28. p.), Kovács O. (28. p.)
MESTERMÉRLEG
FÖLDI LÁSZLÓ, a Vasas edzője: Mindkét csapat rendkívül sokat hibázott.
KOVÁCS ISTVÁN, a Domino edzője: Küzdelmes mérkőzést vívtunk, szerdai Euroliga-találkozó előtt jó volt ez a rangadó, gratulások mindkét csapatnak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik