Fortuna a Domino-Honvéddal volt, komoly erőpróba vár az Egerre

Vágólapra másolva!
2007.10.01. 20:03
Sorsoltak hétfőn a férfi vízilabda Euroliga második selejtezőkörében, a Domino-Honvéd továbbjutása sétagaloppnak ígérkezik, Kovács István alakulata ráadásul Budapesten fogadja a koránt sem legyőzhetetlen riválisokat. Az egriek esete a másik véglet, a hevesi együttes pokolian nehéz csoportba kerültek, Nápolyban a hazai környezetben szereplő Posillipóval és a montenegrói Jadran Herceg Novival is összecsapnak. A hatos csoportokból az első két helyezett kerül tovább.
Kiss Gergelyéknek vélhetően ujjgyakorlat lesz a főtáblára jutás
Meggyesi Bálint
Kiss Gergelyéknek vélhetően ujjgyakorlat lesz a főtáblára jutás
Kiss Gergelyéknek vélhetően ujjgyakorlat lesz a főtáblára jutás
Meggyesi Bálint
Kiss Gergelyéknek vélhetően ujjgyakorlat lesz a főtáblára jutás

Az Európai Vízilabda-szövetség (LEN) római központjában hétfőn elkészítették a férfiak elsőszámú nemzetközi kupaküzdelmének, az Euroligának a csoportbeosztását. Fortuna a kegyeibe fogadta a hatszoros bajnok Domino-BHSE csapatát, a Brendon-UPC-ZF Eger együttese viszont átkozhatja a számukra igencsak kedvezőtlen beosztást.

Kovács István alakulata - amely 2001 és 2006 között minden évben megnyerte a magyar bajnokságot, de legutóbb be kellett érnie az ezüstéremmel – a szerb Crvena Zvezdával, a horvát Sibenikkel, az orosz Szpartak Volgograddal, a török Galatasarayjal és a német ASC Duisburggal csap össze.

Az is a honvédosok dolgát könnyíti, hogy a Kőér utcában találkoznak a fent említett öt egyesülettel. Nem szabadna megizzadniuk egyikük ellen sem, simán kell hozniuk valamennyi találkozót.

Ugyanez nem várható el Brendon-UPC-ZF Eger pólósaitól. Ha mégis makulátlan mérleggel zárnának Nápolyban, az igazán nagy bravúr lenne. A francia Montpellier, a spanyol CN Sabadell és a szlovák Kassa ellen mindenképpen nyerni kell, hogy a nagynevű riválisok ellen legyen még sansz a továbbjutást jelentő első két hely valamelyikének megszerzésére.

A hazai környezetben szereplő Posilipo Napoli és a montenegrói Jadran Herceg Novi ellen bravúr kell. Ha a hevesiek nem égnek ezer fokon, nem adnak ki magukból százhúsz százalékot, akkor hiú ábránd a továbbjutás.

A jövő héten csütörtöktől vasárnapig tartó körmérkőzés után minden kiderül. A magyar bajnoki címvédő Vasas alanyi jogon a főtáblán kapcsolódik be a küzdelembe.

FÉRFI VÍZILABDA EUROLIGA

A 2. SELEJTEZŐKÖR CSOPORTBEOSZTÁSA:
A csoport (Nagyvárad):
Mladost Zagreb (horvát), Sturm Csehov (orosz), Brescia (olasz), Olympic Nice (francia), Hiosz (görög), CSM Oradea (román)
B csoport (Budapest):
Crvena Zvezda (szerb), DOMINO-HONVÉD, VK Sibenik (horvát), Szpartak Volgograd (orosz), Galatasaray (török), ASC Duisburg (német)
C csoport (Nápoly):
Posillipo (olasz), Montpellier (francia), Jadran Herceg Novi (montenegrói), BRENDON-UPC-ZF-EGER, CN Sabadell (spanyol), Kosice (szlovák)
D csoport (Ljubljana):
Ethnikosz Pireusz (görög), CN Terrassa (spanyol), Primorac Kotor (montenegrói), Spandau 04 (német), VK Vojvodina (szerb), Olimpija Ljubljana (szlovén)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik