A Honvéd Szuperkupa-győzelemmel vett elégtételt az angyalföldieken

Vágólapra másolva!
2007.11.03. 21:52
Újabb presztízsütközetet vívott egymással az újdonsült bajnok Vasas és a korábbi évek egyeduralkodója, a Domino-BHSE: a magyar férfi vízilabázás két meghatározó klubcsapata a Szuperkupáért csapott össze a Kőér utcai uszodában. A mérkőzést 11-8-ra a 2007-es ezüstérmes Honvéd nyerte, így némi elégtételt vett az utóbbi időszakban elszenvedett vereségekért. A mérkőzés legjobbja a hatgólos Kiss Gergely volt.
Kiss Gergely fölülmúlhatatlan volt – szinte egyedül verte meg a Vasast
Meggyesi Bálint
Kiss Gergely fölülmúlhatatlan volt – szinte egyedül verte meg a Vasast
Kiss Gergely fölülmúlhatatlan volt – szinte egyedül verte meg a Vasast
Meggyesi Bálint
Kiss Gergely fölülmúlhatatlan volt – szinte egyedül verte meg a Vasast

FÉRFI VÍZILABDA, MÉRKŐZÉS A SZUPERKUPÁÉRT

DOMINO-HONVÉD – TEVA-VASASPLAKET 11–8 (2–3, 4–1, 3–3, 2–1)
Kőér u., 800 néző. V.: Németh A., ifj. Juhász Gy.
DOMINO: GERGELY – Hárai, Paján 1, Kovács O., Molnár T., Fodor, KISS G. 6. Cs: Szivós, Gór-Nagy 1, Vári, Bárány 1, SZÉKELY 2. Vezetőedző: Kovács István.
VASAS: Nagy V. – Katonás 1, Kovács R. 1, Steinmetz B., Steinmetz Á. 1, Varga Dénes, MÁTYÁS 2, Cs: Heinrich, Tóth M., VARGA DÁNIEL 3, Kincses. Vezetőedző: Földi László.
Gól – emberelőnyből: 10/2, ill. 13/1
Ötméteresből: 4/3, ill. 2/2
Kipontozódott: Molnár T. (17. p.), Vári (21. p.), Katonás (27. p.)
Kiállítva (cserével, végleg): Steinmetz Á. (31. p.)

MESTERMÉRLEG
Kovács István: – A mérkőzés elején megijedtem egy kicsit, de azt kértem a játékosoktól, ne lankadjon a figyelmük egy pillanatra sem. Jó erőben voltunk, jól játszottunk, remélem ez így is marad
Földi László: – Ezt a mérkőzést is a támadójátékunk miatt veszítettük el. Meg lehet nézni, hogyan dobtuk a fórokat. Így nem csak a Domino, más csapat ellen sem lehet játszani.
A Vasas – csakúgy, mint az utóbbi időben már annyiszor, legutóbb a bajnokság 6. fordulójában – ezúttal is jobban kezdte a találkozót, és gyors gólokkal 2-0-ra elhúzott.

Az angyalföldiek 3-1-es vezetésénél a Honvéd játékosai „megvetették a lábukat” (a sekély víz miatt ezt akár szó szerint is lehet érteni), sőt a második negyedben ellenállhatatlanul játszottak.

A Vasas 4-3-ra még vezetett, de Székely Bulcsú második góljával újra egyenlő volt az állás, majd a játékrész 5. percében, Kiss Gergely góljával vezetett először a Domino.

Ugyancsak a kétszeres olimpiai bajnok Kiss volt az, aki kettőre növelte a hazaiak előnyét, így a félidőben rosszul állt a bajnokcsapat szénája.

Földi László vezetőedző együttese azonban nem hagyta annyiban a dolgot, és 6-6-nál egyenlített. Ugyanakkor a Vasasnak már korántsem ment úgy a játék, mint korábban; a kéksapkás játékosok – nem csekély mértékben Gergely Istvánnak, a Domino remeklő kapusának köszönhetően – nagyon sok ziccert elhibáztak.

(A mérkőzés egészét nézve a Vasas 13 létszámfölényes helyzetből mindössze egyet váltott gólra, ehhez képest a Domino 2/10-es mutatója remek.)

Így aztán 6-6 után újabb két Honvéd-gól következett, méghozzá úgy, hogy Szivós Márton közben kihagyott egy ötméterest is. A Vasasnál Mátyás volt eredményes, ami 9-7-es Honvéd-előnyt jelentett az utolsó negyed előtt.

A Vasas továbbra is bajban volt, a Domino esélyeit viszont az rontotta, hogy kipontozódott két olimpiai bajnoka, Molnár Tamás és Vári Attila is.

A záró felvonásban sokáig csupán kihagyott helyzetek jellemezték a harcot, végül azonban 3 és fél perccel a befejezés előtt Kiss Gergely emberelőnyből háromra növelte a Domino előnyét, és ezzel gyakorlatilag eldőlt a Szuperkupa sorsa.

A balkezes játékosnak – aki egyszer sem talált a hálóba a két csapat bajnokiján a Komjádiban (9-7) – ez volt a hatodik gólja, azaz szinte egyszemélyben nyerte meg csapatának. A vendégeknél nem akadt ilyen kiemelkedő egyéni teljesítmény, sőt egy-két kulcsembertől – például Varga Dénestől vagy a Steinmetz testvérektől – jóval többre lett volna szükség.

A Domino végül 11-8-ra győzött, és ezzel visszavágott a Vasasnak a tavalyi vereségért.

„Négy hete, a bajnokin nem csapatként játszottunk, mindenki egyénileg akarta megoldani az adódó helyzeteket, ki is kaptunk simán, most viszont minden másként történt” – elemezte a történteket Kiss Gergely, aki a trófea mellett a mérkőzés legjobbjának járó serleget is átvehette Winker Jánostól, a T-Mobile üzletág-vezetőjétől.

„Most, amikor normálisan mozogtunk, és türelmesen kivártuk a legjobb pillanatot, annak meglett az eredménye: azért is sikerült ennyi gólt lőnöm, mert megvolt az összhang a többiekkel.”

„Darálni, darálni, darálni, most csakis ez lehet a célunk – értékelte a mérkőzést Kovács István, a Domino-Honvéd mestere.

„Ezért is játszom sorokkal, hogy a vízben lévők három percen át megalkuvás és egy pillanatnyi megállás nélkül, teljes erőbedobással hajtsanak: a mai napon ennek a harcmodornak a diadalát láthattuk, mindenki a szívét-lelkét adta a sikerért. Ez az a meccs, ami után az edző nem mondhat mást, mint hogy nagyon szereti a játékosait.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik