Vizes vb: „A magyarok szerencsések voltak, nem érdemelték meg!”

Vágólapra másolva!
2017.07.21. 23:06
Mint ismert, a Franciaországot legyőző magyar férfi vízilabda-válogatott megnyerte csoportját, miután Olaszország „csak” nyolc góllal győzte le Ausztráliát. A mérkőzés után Märcz Tamás és Alessandro Campagna olasz szövetségi kapitány értékelt.

„Elsősorban a saját meccsünkkel akartunk foglalkozni, ez kimondottan jól sikerült. Abszolút nem becsültük le a franciákat, sőt, a játékosok még inkább koncentráltak voltak és érezték azt, hogy egymásért is kell küzdeni, nem bízhatjuk a véletlenre – mondta Märcz Tamás az olasz–ausztrál meccs után. – Jó erőkből álló Franciaországot győztünk le. Fülgyulladások hátráltatták a centereinket, de ez egy kezelhető dolog, három nap múlva mindenki bevethető lesz.”Märcz Tamás az olasz–ausztrál meccs után. – Jó erőkből álló Franciaországot győztünk le. Fülgyulladások hátráltatták a centereinket, de ez egy kezelhető dolog, három nap múlva mindenki bevethető lesz.”

„Lesz pihenő az elkövetkező napokban, az, hogy teljes vagy fél nap, még eldöntöm– folytatta a szövetségi kapitány, aki beszélt az olaszok ausztrálok elleni találkozójáról is, ami csoportelsőséget ért Magyarországnak. – Az ausztrálok becsülendő dolgokat tettek, magukért játszottak. Egy szállodában lakunk velük, egy sört fizetek nekik, mert megérdemlik. Tisztelem őket, hogy nem adták fel a mérkőzést, mentek az utolsó pillanatig. Ilyen a mentalitásuk, ezt vártam tőlük.”

Olaszország a csoport második helyén végzett, ígya horvátokkal és a szerbekkel került egy ágra.Alessandro Campagna, az olasz válogatott szövetségi kapitánya ennek ellenére bizakodó.

„Jó meccset játszottunk az ausztrálokkal, a játék bizonyos elemeiben javulni is tudtunk, optimista vagyok – fogalmazott Alessandro Campagna. – A magyar csapat szerencsés volt, nem érdemelte meg, hogy tízzel nyerjen Ausztrália ellen. Ausztrália feladta ellene, volt egy hat-nullás negyed is. Ellenünk az utolsó pillanatig küzdött.”

A magyar játékosok nyilatkozatait ide kattintva olvashatják el.

Alessandro Campagna szerint Märcz Tamás csapata szerencsés volt (Fotó: Koncz György)
Alessandro Campagna szerint Märcz Tamás csapata szerencsés volt (Fotó: Koncz György)

Magyarország tehát csoportelső lett, legközelebb kedden játszik a negyeddöntőben, méghozzá az Oroszország–Spanyolország mérkőzés győztesével.

VIZES VILÁGBAJNOKSÁG, BUDAPEST
FÉRFI VÍZILABDA, CSOPORTKÖR
B-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Július 21., péntek

Franciaország–MAGYARORSZÁG 7–13
Ausztrália–Olaszország 5–13 (2–5, 0–3, 3–2, 0–3)

A B-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. MAGYARORSZÁG 3 2
1 35–19 +16 5
2. Olaszország 3 2
1 40–23 +17 5
3. Ausztrália 3 1 3
19–36 –17 2
4. Franciaország 3 3 26–42 –16 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik