Vizes vb: Ezt nem is nagyon szeretném tovább ragozni – Vámos

Vágólapra másolva!
2017.07.21. 21:48
Mint arról beszámoltunk, a magyar férfi vízilabda-válogatott 13–7-re legyőzte Franciaországot utolsó csoportmeccsén. A találkozó után a játékosok elégedetten értékeltek, és egytől egyig kijelentették: drukkolnak Ausztráliának Olaszország ellen.

„Nagyon bekezdtünk, aztán tartottuk a különbséget… – értékelt Vámos Márton a találkozó után. – A mai nap ezért tudtunk tenni, de most jön a főmeccs, izgulunk. Meglátjuk, mit tudnak az ausztrálok az olaszok ellen. Mi hoztuk a kötelezőt, nem is nagyon szeretném tovább ragozni ezt. Kellemetlen csapat egyébként a francia, biztos, hogy fogunk még velük találkozni a jövőben.”Vámos Márton a találkozó után. – A mai nap ezért tudtunk tenni, de most jön a főmeccs, izgulunk. Meglátjuk, mit tudnak az ausztrálok az olaszok ellen. Mi hoztuk a kötelezőt, nem is nagyon szeretném tovább ragozni ezt. Kellemetlen csapat egyébként a francia, biztos, hogy fogunk még velük találkozni a jövőben.”

„Jó volt, hogy ennyien kijöttek. Mindig jó dolog játszani – így Decker Attila. – Mindig nehéz beugrani egy meccsbe, jó volt ezt gyakorolni. Nyilván vannak szituációk, amikor jobban pörög az ember, de szükség van ilyenekre is. Nagyon szurkolunk most az ausztráloknak, reméljük, sok gólt lőnek. Főleg Aaron Younger, aki ugye Magyarországon játszik, azt várjuk tőle, hogy minél többször eredményes legyen, ha már mi vagyunk a kenyéradói. Tegyék csak oda magukat, szurkolunk nekik nagyon!”

„Jól van a vállam. A melegítésnél éreztem, hogy rendben van. Tartottuk magunkat ahhoz, hogy csak a meccs második felében szállok be, ha szükség van rám – mondta Mezei Tamás a mérkőzést követően. – Megmondom őszintén, hogy az első negyed első percében szóltam neki, hogy bármikor nagyon szívesen ugrom. Nagyon megjött a kedvem a játékhoz. Nem biztos, hogy fogom nézni az olaszok meccsét, nem akarok izgulni.”

„Annak ellenére, hogy a végére nagy különbségű győzelmet arattunk, kemény mérkőzés volt. Szerencsére remekül kezdtünk, az első negyedben hat gólt szereztünk, amivel a nézőknek és a franciáknak is megmutattuk, milyen meccsre számíthatnak – értékelt Manhercz Krisztián, a válogatott szélsője. – Az előnyt gond nélkül megőriztük a végéig. A három találkozón összességében jól játszottunk, csak azt sajnálom, hogy az olaszok ellen nem zártuk le a meccset, amikor két góllal vezettünk.”

„A szerdai, Olaszország elleni meccs még érződött rajtunk, fizikailag sokat kivett belőlünk a csoportrangadó, fáradtabbnak éreztem magam a szokásosnál. Ennek ellenére az első és a harmadik negyedben nagyobb tempót diktáltunk, a végére viszont némileg kiengedtünk. Ez érthető, hosszú még a torna, tartalékolni kell az erőnkkel – fogalmazott Zalánki Gergő, a magyar válogatott szélsője. – Ha az eddigi három meccset nézzük, többnyire elégedettek lehetünk a mutatott játékkal, egyedül azt sajnálom, hogy az olaszok ellen elmaradt a győzelem. A saját teljesítményem? Szívem szerint azért néhány góllal többet lőttem volna, de remélem, hogy a későbbi, fontosabb találkozókon ez is összejön.”

Hrvoje Hrestak, a franciák szövetségi kapitánya a 6–1-es első negyed miatt kesergett.

„Rosszul kezdtünk, a magyarok már az első negyedben több góllal elléptek, esélyünk sem volt, hogy szorossá tegyük a meccset. A játékosaim nincsenek hozzászokva, hogy ennyi néző előtt vízilabdáznak, talán a hangulat miatt illetődtünk meg az elején. Idővel megnyugodtunk, a második félidőben jobban játszottunk, de a magyar válogatott más szintet képvisel” – mondta a szakember.

 

VIZES VILÁGBAJNOKSÁG, 2017
FÉRFI VÍZILABDATORNA, B-CSOPORT, 3. FORDULÓ
FRANCIAORSZÁG–MAGYARORSZÁG 7–13
(1–6, 3–2, 1–3, 2–2)
Budapest, Hajós uszoda, 7000 néző. Vezette: Naumov (orosz), Korzyna (lengyel)
FRANCIAORSZÁG: Fontani – Simon, MARZOUKI 4, Kovacevic, Saudadier, Crousillat, Piot. Csere: Garsau (kapus), CAMARASA 2, Guillaume, Laversanne, Izdinsky 1, Peisson. Szövetségi kapitány: Hrvoje Hrestak
MAGYARORSZÁG: Nagy V. – VARGA DÉNES 3, Erdélyi 1, Török, Mezei, Hosnyánszky 1, VÁMOS 4. Csere: Decker A. (kapus), Decker Á., Manhercz K. 1, ZALÁNKI 2, Gór-Nagy 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Gól – emberelőnyből: 12/6, ill. 8/4
Gól – kettős emberelőnyből: 2/2, ill. –
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Decker Á. (27. p.), Török (32. p.)
Kiállítva (végleg cserével): Peisson (27. p.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik