Torna: Hürkecz Mira remek formában várja a közelgő ifjúsági Eb-t

Hornyák Balázs utanpotlassport.huHornyák Balázs utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.04.11. 20:40
null
A KSI 13 éves tornásza, Hürkecz Mira előbb az ifjúsági szerenkénti bajnokságon mutatott biztató formát és gyűjtötte az aranyérmeket, majd a korosztályos országos bajnokságon is folytatta remeklését: megnyerte az egyéni összetett versenyt, s ezzel bebiztosította a helyét a válogatottban a május elején Riminiben rendezendő ifjúsági Eb-re.

A 2010-es születésű Hürkecz Mira még csak első éves az ifjúsági leány tornászok mezőnyében, ugyanakkor fiatal kora ellenére mind jobb eredményekkel véteti észre magát. A KSI reménysége márciusban a Központi Tornacsarnokban tartott ifjúsági szerenkénti bajnokságon ugrásban és talajon is az első helyen végzett, majd két héttel később az egyéni összetett ob-n sem talált legyőzőre, 47.000 pontos összteljesítményével. Mindezek után múlt hét végén már Temesváron volt jelenése a magyar válogatott tagjaként, és egyéni összetettben negyedik lett, a szerenkénti döntőkben két harmadik helyet szerzett, míg a csapattal ezüstérmesként zárt a romániai rangos viadalon.

„Sűrű, versenyekkel teli időszak kellős közepén járunk, emiatt fejben kicsit fáradtnak érzem Mirát, de összességében azt mondhatom, remek formában, stabilan tornázik – mondta róla edzője, Balzsayné Reubl Tünde. – 

Az elmúlt időszak versenyei egyébként válogatóul szolgáltak az ifjúsági Eb-re is, és a kiváló teljesítményének köszönhetően Mira kivívta az indulási jogot a néhány hét múlva esedékes, Riminiben rendezendő Európa-bajnokságra. Az év elején alapvetően ez volt a fő célunk, hogy sikerüljön beverekedni magát az Eb-csapatba. Nagyobb elvárásaink egyelőre nincsenek felé, hiszen elsőévesként még fiatal és rutintalan a nemzetközi mezőnyben. A legfontosabb, hogy egyénileg folyamatosan fejlődjön, és ami benne rejlik, azt lehetőleg hozza ki magából a kontinensviadalon, és legyen stabil, megbízható tagja a válogatottnak.

Ezt támasztja alá az is, hogy az elmúlt hetekben a versenyeken hatból ötször is erős gyakorlattal rukkolt elő gerendán. Tehát a kiegyensúlyozottság mindenképpen erőssége, ami azért is fontos, mert összetettben csak akkor tud valaki eredményes lenni, ha ez a tulajdonság ott van benne."

Ezen a héten Hürkeczre már újabb megméretés vár, ugyanis péntektől vasárnapig a Központi Tornacsarnokban rendezik meg a Matolay Elek-emlékversenyt.

(Kiemelt képen: Hürkecz Mira Fotó: Tomcsányi Gusztáv)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik