Kézilabda: kisorsolták az U20-as és az U18-as leány-vb csoportjait

UP-info  utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.04.14. 18:11
null
A junior női kézilabda-válogatottra már a csoportkörben rangadó vár a korosztályos világbajnokságon.

Idén nyáron a junior és az ifjúsági leány kézilabda-válogatottra is világbajnokság vár, a nemzetközi szövetség pedig ezen a hétvégén elkészítette az események csoportbeosztását.

A Szilágyi Zoltán vezette U20-as csapatunk nagy reményekkel várja az Észak-Macedóniában június 19. és 30. között megrendezendő viadalt, a lányok ugyanis 2021-ben ifjúsági Európa-bajnokságot, 2023-ban pedig junior Eb-t nyertek, a kettő között, 2022-ben pedig az ifjúsági világbajnokságon a harmadik helyet szerezték meg. Azon a vb-n az együttest Dél-Korea állította meg az elődöntőben (29–30), így van miért visszavágni nekik, a válogatott pedig rögtön a csoportkörben megteheti ezt, ugyanis egy négyesbe került az ázsiai gárdával; mellettük Argentína és Mexikó is bekerült a kvartettbe.

Az U20-as vb csoportjai Forrás: IHF

A tavaly ifjúsági Eb-ötödikként záró U18-as válogatottnak az első korosztályos világbajnoksága következik augusztus 14. és 25. között. A csapatra hosszú út vár, Kínában rendezik meg a viadalt, a csoportbeosztás pedig a következőképpen alakult: a magyarok mellé Norvégia, Argentína és Kazahsztán került.

Az U18-as vb csoportjai Forrás: IHF

(Kiemelt képünkön: tavaly junior Eb-győzelmet ünnepelhettek a magyar lányok Forrás: MKSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik