Short track: Major Dominik a pályafutása legnagyobb sikerét érte el

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.02.02. 20:09
null
A magyar csapat egyetlen egyéni érmét szerezte a dél-koreai ifjúsági téli olimpián a 17 éves rövid pályás gyorskorcsolyázó, Major Dominik, aki a harmadik helyét pályafutása eddigi legjobb eredményének tartja.

Nagy várakozásokkal vágott neki a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott a január második felében megrendezett dél-koreai ifjúsági téli olimpiának, az eskütételen a csapat tagja, Major Dominik úgy nyilatkozott, az emlékezetes, számára három aranyéremmel záruló, 2023-as téli EYOF-hoz képest jobban izgul, nem csak a nagyobb és erősebb mezőny miatt.

„Akaratlanul is állítottam magammal szemben elvárást, legalább annyira eredményesen szeretném ezt is zárni. Persze tudom, hogy sokkal nehezebb dolgom lesz, az ázsiai fiatalok nagyon erősek; a legfőbb célom, hogy érmet szerezzek, lehetőleg minél fényesebbet” – mondta az indulás előtt a 17 éves koris, a célját pedig elérte, legalábbis az éremszerzés tekintetében: sorrendben 1500 méteren 12., 1000-en 6., 500-on pedig 3. lett, a váltóval pedig a 7. helyen zárt.

„Egyértelműen jó szívvel tekintek vissza az eseményre, mindent megtettem, ami tőlem telt. Csapatszinten maradhatott hiányérzet, ugyanis a lányok között és a váltóban is közel álltunk az éremszerzéshez, ám a sajnálatos hibák és a balszerencse miatt több dobogós helyezés nem jött össze – összegez a fiatal. – Ezerötszázon várható volt, hogy nem a dobogóért küzdök majd, a távon nem tartoztam az esélyesek közé, ráadásul pont két erős sráccal kezdtem, ennek ellenére az sem sikerült rosszul – bízom benne, hogy a jövőben ezen is tudok javítani. Ezer méteren sajnos szabálytalankodtak ellenem, karral levédett az egyik vetélytársam, így csak a B-döntőbe jutottam be. A harmadik napon viszont minden klappolt, a legrövidebb távon bronzérmet szereztem – nagyszerű élmény volt a célba érés, pályafutásom eddigi legjobb eredményeként gondolok rá. Megérte a sok munka, kifizetődött a befektetett energia; remek érzés volt a palánknál odacsúszni az edzőmhöz (Lakatos Tamás – a szerk.), együtt örültünk, majd a többi stábtag is gratulált, mindenkivel kezet fogtam, beszélgettünk.

Öröm a köbön! Major Dominik a palánkon, Lakatos Tamás a nyakában Fotó: MOB-Média/Szalmás Péter

Pihenésre azonban nincs idő, a válogatott már gőzerővel készül a junior-világkupa harmadik fordulójára, illetve a korosztályos vb-re.

„Mindkét versenyen az érem a cél, váltóban és egyéniben is. A felnőttek között nem valószínű, hogy szerepet kapok még az évadban; ahhoz a mezőnyhöz még pici vagyok, de bízom benne, hogy hamarosan belenövök!”

(Kiemelt képünk forrása: MOB-Média/Szalmás Péter)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik