Kosárlabda: Gyöngyösi Janka felvette a győri ritmust

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.01.25. 18:41
null
A múlt nyáron a SERCO UNI Győr NB I-es kosárlabdacsapatához igazoló, 19 éves Gyöngyösi Janka a beilleszkedésről, az ősz legjobb meccséről és az Euroligában való bemutatkozásról is nyilatkozott az Utánpótlássportnak.

Nagy mérföldkő érkezett el a múlt nyáron a 19 éves kosárlabdázó, Gyöngyösi Janka pályafutásában: a fiatal a fővárosi Csata akkoriban megszűnő felnőttcsapatából a nemzetközi kupaporondon is szereplő SERCO UNI Győr együtteséhez igazolt. A beilleszkedés – vagy inkább a magasabb tempó felvétele – érthető módon nem sikerült egyik pillanatról a másikra, de az idő előrehaladtával „bemelegedett”, az elmúlt hetekben pedig már rangadókon is bizonyított.

„Szerettem volna kipróbálni magamat magasabb kvalitású együttesben is, így jött szóba a Győr; egyáltalán nem bántam meg a döntést, érzem is a fejlődést magamon – kezdi a bedobó-erőcsatár. – A szezon elején nagyon izgultam, az első edzésen máris éreztem, hogy teljesen más szintről van szó; nem ehhez voltam korábban hozzászokva, bele kellett rázódnom, de mostanra úgy érzem,

Védekezésben és támadásban is előrébb léptem, harcosabb játékossá váltam. Hálás vagyok az összes csapattársamnak, mert rengeteget segítenek, javítják a hibáimat, biztatnak, minden téren tanulok tőlük.”

Gyöngyösi Janka Forrás: SERCO UNI Győr

Gyöngyösi a Sopron és a Szekszárd elleni rangadón is eljutott legalább tíz pontig; ő az utóbbit emeli ki, mint az évad eddigi legemlékezetesebbje.

„Az én és talán a csapat szemszögéből is az volt az eddigi legjobb meccsünk, egyben az egyik legfontosabb is, hogy bebiztosítsuk a második helyünket. Mindenki nagyon akarta a győzelmet, maximális agresszivitással játszottunk” – mondja a 78–54-re megnyert összecsapás kapcsán.

A fiatal azonban nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi porondon is megmutathatta a tudását, debütált az Euroligában.

„Nagyon izgultam az első pályára lépés előtt. Elsősorban a védekezésben szerettem volna segíteni a társaknak, utána jöhetett a támadás is. Az biztos, hogy felejthetetlen élmény minden nemzetközi összecsapás. A külföldi játékosokat leszámítva mindenkinek új terep volt ez, egyúttal óriási élmény is; sok tapasztalatot tartogatnak ezek a mérkőzések, amikre nincsen túl sok időnk felkészülni, ennek ellenére

A győri kosárlabdázó a folytatást is hasonlóan motiváltan várja.

„Folytatni akarom a fejlődést, és minél több játéklehetőséghez szeretnék jutni, a csapattal pedig a lehető legjobb helyezést elérni a bajnokságban. A válogatottról sem feledkezem meg: mindig nagyon várom az összetartásokat, remek találkozni a lányokkal; idén ezt utoljára tehetem meg az U20-asokkal.”

(Kiemelt képünk forrása: SERCO UNI Győr)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik