nemzetisport.hu 2016.01.21 19:57 Frissítve: 2016.01.21 20:36

Úszás: a MOB-elnök szerint nem lesz egymásra borulás Hosszú Katinka ügyében

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke az M4 Sportnak beszélt a Hosszú Katinka sajtótájékoztatói keltette ügyről.

Hosszú Katinka Borkai Zsolttal négyszemközt is leül beszélgetni (Fotó: Veres Viktor)

 

„Tegnap délután felhívott telefonon Katinka és arról beszéltünk, hogy mit kellene tenni a kialakult helyzetben. Azt mondtam neki, hogy ez nem telefontéma, találjuk meg azt az időpontot, amikor személyesen, négyszemközt tudunk erről beszélni” – mondta Borkai Zsolt, a MOB elnöke az M4-nek.


Ezt a szerződést tépte szét Hosszú Katinka
Kiss László a Hosszú-ügyről: Ma már tisztábban látok
Hosszú Katinka – Mégis, akkor mire van a magyar szövetség?
Ezekre lenne szüksége Hosszú Katinkának 
Így reagált Gyárfás Tamás Hosszú Katinka kritikáira 
Hosszú: Ugyanott tartunk, mint az előző sajtótájékoztatómon
Gyárfás: Mindenki Katinka körül táncolt

„A legfontosabb az, hogy ez a feszültség és konfliktus, ha nem is tud rendeződni, de ne foglalkozzunk vele, tegyük félre. A MOB elnökeként felajánlottam Katinkának, hogyha támogatásra van szüksége, forduljon hozzám és abban maradtunk, hogy megvárjuk, amíg hazaérkezik a versenyről és jövő héten megtaláljuk a módját, hogy ketten, négyszemközt átbeszéljük ezt az egészet.”

„Ez a helyzet most senkinek sem jó, az i-re pontot kell tennünk és be kell fejezni. Tekintsünk előre, és egy nyugodt felkészüléssel mindenki tegye a dolgát, az úszószövetség, Hosszú Katinka és a MOB is!

„Én nem békíteni akarok, hanem azt, hogy mindenki tehesse a dolgát. Azt szeretném, hogy Katinka kommunikáljon és érezze úgy, hogy lezárult egy korszak és csakis az olimpiára tudjon koncentrálni! A MOB mögötte és az úszószövetség mögött is áll. Ez a konfliktus nem egymásra borulással fog megoldódni, hanem ennek más megoldását kell megtalálni. Ezt fogjuk megbeszélni Katinkával” – fejtette ki véleményét Borkai Zsolt .

 A MOB elnöke elmondta azt is, hogy Hosszú biztosan nem fog amerikai színekben versenyezni, szerinte nem is fontolgatta ezt a döntést a magyar úszó.

Hosszú Katinka először karácsony előtt tartott sajtótájékoztatót, amelyen kifejtette, hogy elégedetlen a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) teljesítményével és hozzáállásával. Kritikáit január 6-án, ugyancsak sajtótájékoztatón megismételte, egyben kijelentette: nem fogadja el azt a szerződést, amelyet a szövetség ajánlott számára decemberben.

Erre a sajtóeseményre Kiss László is elment, ám utána hiába próbált beszélni az úszóval, Hosszú elhagyta a termet. A szövetségi kapitány az ügy folyományaként lemondott a posztjáról, de három nappal később Gyárfás Tamás MÚSZ-elnök közölte, hogy a szakember meggondolta magát, és folytatja a munkát.

Legfrissebb fejleményként az úszónő arról tájékoztatta a magyar szövetséget, hogy nem tud részt venni a budapesti FINA-gálán sem, de a képviseletében valaki ott lesz az eseményen. A nemzetközi szövetség szokásos éves díjátadóján jutalmazzák a világszövetséghez tartozó sportágak legjobbjait, s Hosszúnak jó esélye van, hogy 2014 után ismét elnyerje az esztendő legjobb úszónője címet. A kiválóság a gála idején valószínűleg a luxemburgi Euro Meet úszófesztiválon áll rajhoz, amelynek a honlapján megjelent múlt heti közlemény szerint ott lesz a január 29–31-én sorra kerülő verseny mezőnyében.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.11.14 12:31:18

Úszás KOVÁCS ERIKA

Az olimpiai bronzérmes úszó augusztusban a 4x200-as gyorsváltóval lenne Európa-bajnok.

2017.11.11 02:01:24

Úszás nemzetisport.hu

Ha a 200 gyorsot le tudja még úszni, de rosszul sikerül, biztos nem vág neki még egyszer a távnak.

2017.11.04 11:04:42

Úszás SZÖLLŐSI GYÖRGY

A 84 évéhez képest hihetetlenül friss és fitt olimpiai bajnok úszó a sportnak is köszönheti vitalitását.

2017.10.13 08:53:53

Úszás KOVÁCS ERIKA

A 26 éves úszó ismét munkába állt: az újrakezdésről és a céljairól is beszélt lapunknak.

2017.09.28 09:39:03

Úszás KOVÁCS ERIKA

„A pályafutásom teljes, nem tudok semmi újat megnyerni. Ettől független a hozzáállásom ugyanolyan.”