Úszás: ezt a szerződést tépte szét Hosszú Katinka

Vágólapra másolva!
2016.01.11. 12:35
A Magyar Úszószövetség – az összegek megjelölése nélkül – a nyilvánosság elé tárta azt a formaszerződést, amelyet az ötszörös világbajnok Hosszú Katinka múlt szerdai sajtótájékoztatóján a kamerák kereszttűzében látványosan széttépett.

A szövetség állásfoglalása szerint a mellékletből kiderül: a megállapodás nem igényli, hogy bármelyiküknek, így akár Hosszú Katinkának a Magyarországon zajló, 2017-es világbajnokság arcának kellene lennie.

Nem tesz említést arról sem, hogy új film készülne a vb-promóciója érdekében. (A tavaly már bemutatott reklámfilmben – amely a most zajló belgrádi póló Eb-n is látható – az úszó Gyurta Dániel, a vízilabdázó Kásás Tamás, valamint a műugró Kormos Villő szerepel, méghozzá a szinkronúszó-válogatott tagjaival. Mindannyian ellenszolgáltatás nélkül álltak rendelkezésre.)

A felkészülési támogatás ellentételeként a MÚSZ arra kérte az érintett kiváló sportolókat, hogy átlagban havi egy alkalommal vállaljanak szerepet az úszás népszerűsítésében, különös tekintettel a 2017. évi vb-re, ugyanakkor semmiféle kereskedelmi célú reklámtevékenységre nem kötelezhetők. Az adott összegeket a versenyzők nem jutalomként, a 2015. évi eredményeikért kapják; az ettől függetlenül jár nekik.

Hosszú mellett – aki elárulta, hogy az ő szerződésében 12 millió forintos támogatás szerepel – Bernek Péter, Cseh László, Gyurta Dániel, Jakabos Zsuzsa, Kapás Boglárka, Olasz Anna, Risztov Éva és Verrasztó Dávid kapott hasonló szövegű megállapodást.

Ez a megfogalmazás nem tetszett az ötszörös világbajnoknak
Ez a megfogalmazás nem tetszett az ötszörös világbajnoknak

ÍGY TÉPTE SZÉT HOSSZÚ KATINKA A SZERZŐDÉST

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik