Úszás: országos csúccsal nyerte a 100 hátat Kós Hubert San Antonióban

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2024.04.14. 08:41
Kós Hubert tovább szárnyal (Fotó: Szabó Miklós)
A száz gyors és a száz pillangó után – magyar idő szerint szombaton éjjel – a 100 hát várt Kós Hubertre San Antonióban: világbajnokunk országos csúccsal (53.08) győzött.

 

San Antonióban a százas számokra figyelt Kós Hubert: száz gyorson a B-döntőt nyerte meg egyéni csúccsal (48.87), másnap 100 pillangón az amerikai Caeleb Dressellel holtversenyben győzött, s az 50.84-es eredmény szinténi élete eddigi legjobbja volt. Majd a viadal záró napján következett a 100 hát, s újfent egyéni rekordot villantott (53.08), nem mellesleg, nyert. 

Ez az egyéni csúcs egyben országos rekordot is jelent, a korábbit is Kós tartotta, mégpedig a fukuokai világbajnokságon úszott 53.11-es eredményével.  

A Magyar Úszószövetség Facebook-oldalán az alábbi összegzés olvasható Kóstól: 

Jó ez a sprintélet, és nem rossz, hogy háromból három egyéni csúcsot úsztam, az utolsó este még Bob Bowman is mosolygott. Igaz, aztán felsorolt kábé tizenöt hibát, amit a száz alatt csináltam. Az tény, hogy nyitott medencében nem egyszerű hátat úszni, az országos csúcsot is úgy sikerült megúsznom, hogy kábé úgy tekeregtem, mint egy kígyó…”

Kósra a következő hétben várnak a záró vizsgák az Arizona Egyetemen, majd Bob Bowman irányításával és a franciák klasszisával, Léon Marchand-nal a coloradói olimpiai edzőközpontban folytatják a felkészülést a párizsi olimpiára. 

A versenyek miatt volt nyolc-kilenc hét könnyítés, most végre visszatérünk a kemény munkához. Párizsig már csak edzések lesznek, alig várom, hogy végre belekezdjünk” – mondta Kós Hubert.

Bob Bowman egyébként sajtótájékoztatót tartott San Antonióban, ahol elmondta, hogy azok a profi úszók, akik eddig Arizonában edzettek vele, követni fogják őt Austinba is, emellett elárulta azt is, hogy a párizsi játékokon a francia (úszó)csapat tagja lesz – Léon Marchand miatt ez ideális választásnak tűnik a számára. Az edző a Texasi Egyetemhez 2030. augusztus 31-éig írt alá, a hat és fél év során csak az alapfizetése 2.75 millió dollár lesz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik