Vizes sportok: Wladár Sándor a WA-vezérkar tagja lett

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2023.02.23. 14:47
null
Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke teljes jogú tagja lett a World Aquatics Bürójának (Fotó: Dömötör Csaba)
Döntött a World Aquatics vezetősége: elfogadta a Magyar Úszószövetség jelölését, és a Büro teljes jogú tagjává választotta Wladár Sándort, a MÚSZ elnökét.

 

ÚJABB SPORTDIPLOMÁCIAI SIKER: Wladár Sándor a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség, immár World Aquatics „névre hallgató” testület Büro tagjává választották.

Eddig Fürjes Balázs képviselte Magyarországot a grémiumban, a mandátuma lejárt, egyszersmind jelezte, hogy más megbízatásai miatt nem kíván újabb ciklust vállalni a testületben.

Magyarországnak egyébként a rendező jogán van helye a grémiumban – mint ismert, hazánk ad otthon a 2024-es rövid pályás, és a 2027-es nagy medencés világbajnokságnak (a két tagsági forma között annyi különbség van, illetve maradt, hogy az egyéb rendelkezések okán bekerülők megválasztására a vezetőség bólint rá, míg a rendes tagokat a közgyűlés választja).

Ám míg korábban az ilyen tagsággal rendelkező nem szavazhattak a testület döntéseikor, egy decemberi alapszabály-módosításnak köszönhetően már nem él ez a korlátozás, ezért mondhatjuk azt, hogy Wladár Sándort a Büro teljes jogú tagjává választották.

A héten megtartott Büro ülésen a World Aquatics (WA) elnöke, Husszein al-Musszalam elnök hosszasan taglalta a nemzetközi szövetség és Magyarország kapcsolatát, kiemelve, hogy a világversenyek rendezése során az előkészítés, a szervezés, és maga a viadal színvonala minden más házigazda számára mérce lehet – a WA vezetője úgy véli, ebben a Magyar Úszószövetség elnökének, úgyis mint korábbi olimpiai bajnok úszónak, Wladár Sándornak a tudása és tapasztalata is közrejátszott.

„Megtiszteltetés a World Aquatics Büro tagjává válni
– mondta a sikeres kandidálás kapcsán Wladár Sándor. – Magyarországnak kivételes súlya van a világ úszó- és vízilabda-sportjában, azaz ez a megbízatás egyszerre megtisztelő, ugyanakkor rendkívüli felelősséggel is jár, én pedig a minden erőmmel azon leszek, hogy a munkatársaimmal, a sportágainkban, a sportágainkért dolgozókkal vállvetve ugyanolyan sikeresen képviseljük az érdekeinket, mint amilyen sikerrel sportolóink szerepeltek az elmúlt években, évtizedekben. Az ugyanis nem kérdés, hogy elsősorban az úszók és vízilabdázók eredményessége teremtette meg Magyarország igazi tekintélyét ebben a közegben.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik