Sportrádió: Nem lesz bojkott az olimpián, az már egészen biztos – Fürjes Balázs

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2024.03.26. 19:45
Fürjes Balázs volt Csisztu Zsuzsa vendége (Fotó: Sportrádió)
Kedd délután a Sportrádió Hazafutás műsorában Csisztu Zsuzsa a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagját, Fürjes Balázst kérdezte. A sportvezető kijelentette, nem lesz bojkott a 2024-es párizsi olimpián.

A NOB Olimpiai Program Bizottságának tagjává frissen megválasztott Fürjes Balázs először azt emelte ki, hogy a vízilabdának terjeszkednie kell és megújulnia.

„Minden szempontból érdekünk, hogy a vízilabda – és az összes sportág, amelyben sikeresek vagyunk – eljusson a világ minden tájára. Tradicionális sportág ugyan a vízilabda, de ha nem fejlődik és olyan ország rendez olimpiát, mint például Katar, ahol nincs jelen, bajba kerülhet. Erre persze még van idő bőven, de figyelni kell rá.”

Fürjes Balázs arról is beszélt, hogy a feltörekvő sportágakban kulcsfontosságú lenne Magyarországnak fejlődnie.

„Törekednünk kell rá, hogy az elmúlt években az olimpiai programba került sportágak, amelyek itthon még gyerekcipőben járnak, nagyobb figyelmet kapjanak. Ezekbe a sportágakba kellene a közeljövőben energiát fektetnünk” – fejtette ki a mindössze fél éve NOB-tagnak választott Fürjes. 

Az interjút a szakember azzal zárta, hogy a háborúk ellenére sem várható bojkott az olimpián. 

„Jobb képet mutat majd az olimpia, mint amilyen helyzetben van jelenleg a világ. Nem lesz bojkott, az már egészen biztos. Úgy gondolom, helyes döntés volt a NOB részéről, hogy az útlevele miatt senki se lehessen büntethető. A fegyverszünetre sajnos nem vehetünk mérget, de remélhetőleg meg tudja mutatni az olimpia, hogy a sport által egyesíteni lehet az ellenséges nemzeteket is.”

A TELJES BESZÉLGETÉS IDE KATTINTVA HALLGATHATÓ MEG!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik