„Már a Gyárfás-érában is volt egy pár parázs vitánk az elnökkel” – meséli Wladár a büntetőügyről

CSISZTU ZSUZSACSISZTU ZSUZSA
Vágólapra másolva!
2024.03.30. 10:19
A mostani kétszereplős interjúban a világ- és Európa-bajnok magyar úszó, Kós Hubert, aki Arizonában edz és készül a párizsi olimpiára, elárulja, milyen volt a hátúszáshoz való viszonya, mielőtt a világ legjobbjává vált 200 háton. Wladár Sándor úszó olimpiai bajnok, a Magyar Úszószövetség jelenlegi elnöke pedig döbbenetes részleteket árul el az egykori elnökségi ülések hangulatáról, még a Gyárfás-érából, miközben a közelmúlt nagy figyelmet kiváltó eseteiről is őszintén beszél.

Távol a családjától és a magyar csapattársaktól, mégis látványosan eredményes fejlődést produkál az amerikai egyetemi úszósportban, az NCAA-ben a világ- és Európa-bajnok magyar úszó, Kós Hubert. A 200 hát világbajnoka, aki a közelmúltban megdöntötte az összamerikai egyetemi rekordot 200 yardos hátúszásban, elárulja, milyen volt a „viszonya” a hátúszással korábban, és arról is beszél, hogyan zajlanak az edzései az Arizonai Egyetem csapatában Bob Bowman irányítása alatt. Ahogy a Csisztu Sport Cast vele készült exkluzív videóinterjújában meséli, Michael Phelps egykori edzője nem csavarja le a hangerőt, ha nem tetszik neki valami, épp ellenkezőleg: van, hogy egy másik csapattárs gyenge teljesítménye miatt is vele ordítozik az amerikai edzőlegenda. Hubert, aki saját bevallása szerint olimpiai bajnok akar lenni Párizsban, persze nemcsak a szigorú módszereket, hanem a kegyetlenül nehéz edzéseket is elviseli a cél érdekében.

Apropó, edzésmódszerek! Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke, a beszélgetés másik vendége, aki kifejezetten Kós Hubert kérésére érkezett a műsorba, szintén meglepő választ ad arra a kissé provokatív kérdésre, hogy engedné-e dolgozni a mai úszósportban az akkori Széchy Tamást, azokkal a sokat emlegetett Széchy-féle módszerekkel. Hogy mit válaszol Wladár és kinek a felelősségét firtatja, amikor szóba kerülnek a régebbi, kínos ügyek, a videóból kiderül, amelynek premierjét vasárnap 11.00 órakor láthatják a Csisztu Channel YouTube-csatornán.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik