nemzetisport.hu 2018.09.18 12:53 Frissítve: 2018.09.21 12:50

Tenisz: A korábban felvetett ellentmondások száma nem csökkent, sőt… – Fucsovics

Fucsovics Márton a hivatalos Facebook-oldalán újabb közleményt jelentetett meg a Magyar Teniszszövetséggel fennálló vitájával kapcsolatban. A világranglista 43. helyezettjének üzenetét tartalmi változtatás nélkül közöljük.

A Fucsovics-ügy folytatódik (Fotó: Zádor Péter)

 

„Fontosnak tartottuk, hogy a csehek elleni Davis-kupa-összecsapás végéig a mérkőzésekre koncentrálódjon a figyelem, és ezúton is gratulálunk a csapatnak a figyelemreméltó helytállásért.

Mostani levelünket a tágabb értelemben vett teniszcsaládnak, a magyar tenisz valamennyi szereplőjének szánjuk, mert nincs lehetőségünk mindenkihez közvetlenül, személyesen eljutni.

Az elmúlt időszakban közzétett megnyilvánulásaink kapcsán voltak, akik felvetették, hogy némelyik kevés konkrétumot tartalmaz, az egész felháborodás anyagi természetű, illetve a közvélemény bevonása nem a legmegfelelőbb fórum a problémák megoldására.

Az észrevételeket tiszteletben tartjuk, de a helyzetünkből, és a birtokunkban lévő konkrét információinkból adódóan továbbra is felelősségünknek érezzük, hogy hangot adjunk elégedetlenségünknek, építő jellegű javaslatainknak.

A FELEK KÖZÖTT FENNÁLLÓ KONFLIKTUS SZAKASZAI LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE
FUCSOVICS: NEHEZEN TUDOM ELKÉPZELNI, HOGY PÁLYÁRA LÉPJEK A DAVIS-KUPÁBAN
A SZÖVETSÉG SZERINT FUCSOVICS KÖZLEMÉNYE NEM FEDI A VALÓSÁGOT
BABOS TÍMEA IS KIÁLL FUCSOVICS MÁRTON MELLETT
KEZELETLEN PROBLÉMÁK A KIRAKAT MÖGÖTT – TEMESVÁRI ÉS MARKOVITS IS FUCSOVICS MELLETT
A SZÖVETSÉG REAGÁLT FUCSOVICSÉK KÖZLEMÉNYEIRE
BABOS TÍMEA REAGÁLT A SZÖVETSÉG KÖZLEMÉNYÉRE
BABOS UTÁN FUCSOVICS IS REAGÁLT A SZÖVETSÉG KÖZLEMÉNYÉRE
FUCSOVICS EDZŐJE IS REAGÁLT A SZÖVETSÉG KÖZLEMÉNYÉRE
KÖVES: FÁJ, HOGY FUCSOVICS ÜZENGETÉSBE KEZDETT
KÖZVETÍTŐK BEVONÁSÁVAL RENDEZNÉK A FUCSOVICS-ÜGYET
BABOS ÉS FUCSOVICS DRASZTIKUS LÉPÉSRE SZÁNTA EL MAGÁT

A Kiemelt Sportágfejlesztési Program keretében a Kormány nagyon komoly mértékben támogatja a sportágunkat, gyakorlatilag minden lehetőség adott számunkra, így a teniszcsalád közös feladata és felelőssége, hogy olyan felnőtt és utánpótlás szakmai programokat fogadtassunk el, amelyek megfelelő helyzetet teremtenek a kluboknak és játékosoknak, valamint csökkentik a sportág valamennyi szereplőjének terheit. A fejlesztésre és versenyrendezésre szánt állami forrásokat a hazai tenisz fejlődését leginkább szolgáló módon kell felhasználni, a pénzügyi gazdálkodást érthetőbbé, átláthatóbbá kell tenni és nem utolsósorban pedig a Szövetségnek szolgáltató szervezetként és nem klubként kell működnie.

Sajnos a korábban felvetett és érzékelt ellentmondások száma nem csökkent, sőt, újabb ügyek kerültek elő. Több mint elgondolkodtató, hogy a médiában arról lehet olvasni, már minisztériumi szinten is szemet szúrt, hogy évről évre több száz millió forint megy el ideiglenes teniszpályák építésére, illetve az Állami Számvevőszék szabálytalanságokat állapított meg a Margitszigeti Nemzeti Tenisz Versenyközpont beruházás-előkészítésének ellenőrzése során. Ezen hírek egyike sem vet jó fényt a sportágunkra, annak tisztaságára. Az is kérdéseket vet fel, hogy miközben a szövetség többször azt állította, a csehek elleni, illetve a korábbi Dk-meccseket azért kellett ideiglenes helyszínen megrendezni, mert az ITF ragaszkodott a 4000 férőhelyes lelátóhoz, addig Svájc most hétvégén egy 2600 férőhelyes csarnokban fogadta a svédeket. Még ha 4000 férőhellyel számolunk, akkor is szóba jöhettek volna olyan helyszínek, ahol csak a meglévő infrastruktúrát kellett volna alakítani, és nem a nulláról felépíteni az egész helyszínt.

Nem lehet véletlen az sem, hogy a közelmúltban az MTSZ három elnökségi tagja is lemondott, az pedig kifejezetten elszomorító, hogy ezt követően a Szövetség csak ennek a három tagnak az újraválasztására, egy napirendi ponttal hív össze rendkívüli közgyűlést. Pedig a közelmúlt történései után egy közgyűlés lenne a tökéletes alkalom arra, hogy nyíltan beszéljünk a konkrét problémákról, és ne a médián keresztül üzenjenek egymásnak a felek. Ehelyett a közgyűlés kizárólag a jelenlegi struktúra megszilárdítását kívánja szolgálni.

Ahogy utaltunk rá, további információkkal és konkrétumokkal is rendelkezünk, de ezeket nem a nyilvánosság és a média bevonásával kívánjuk megvitatni, hanem azt szeretnénk, hogy a tenisztársadalom valamennyi szereplője csatlakozzon a kezdeményezésünkhöz, aki egyetért azzal, hogy tiszta vizet kell önteni a pohárba, és meg kell teremteni a megújulás lehetőségét.

Kérjük, aki velünk együtt válaszokat szeretne kapni, az a magyartenisz2.0@gmail.com címen egy rövid üzenettel, támogató aláírással erősítse meg szándékát.

Sportbaráti üdvözlettel,

Temesvári Andrea, Markovits László, Sávolt Attila, Fucsovics Team, Babos Csaba”

 

2019.07.21 19:00:06

Tenisz HARMATH ÁKOS

A 30 éves Balázs Attila pályafutása során első alkalommal játszott döntőt ATP-tornán.

2019.07.19 19:28:17

Tenisz BOROS MIKLÓS

Gheorghe Hagi támogatásával indult a románok imádott, de sokat is bírált teniszbajnoknője.

2019.07.17 23:48:15

Tenisz MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Meggyőződésem, hogy rossz korba született. A maestro (Federer) és a szuperhős (Nadal) szerepe foglalt volt, ők ketten a nagyközönség szeretetét is elosztották egymás között, Djokovics lett az, aki el akarja rontani az ő játékukat.

2019.07.16 11:17:38

Tenisz KLEIN RON (London)

A legkedveltebb búcsúzótól a legelképesztőbb igazságtalanságon át a legváratlanabb menetelésig.

2019.07.14 14:45:05

Tenisz KLEIN RON (összefoglaló - Wimbledon), BACSKAI JÁNOS (közvetítés)

A veterán legenda, Federer többször is kiengedte a kezéből a győzelmet, az utolsó rövidítést nem bírta.