Davis-kupa: Nehezen tudom elképzelni, hogy pályára lépjek – Fucsovics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.24. 18:23
null
Fucsovics Márton valószínűleg nem lesz ott a magyar–cseh Davis-kupa-ütközeten (Fotó: AFP)
A férfiteniszezők világranglistáján a 40. helyen rangsorolt Fucsovics Márton hivatalos Facebook-oldalán arról írt, jelenleg nehezen tudja elképzelni, hogy pályára lépjen a szeptember közepén Budapesten rendezendő Magyarország–Csehország Davis-kupa mérkőzésen, amelyet a Világcsoportbeli tagságért játszanak.

Fucsovics Márton jelenleg a tengerentúli körútját járja, a múlt héten Cincinnatiben a nyolcaddöntőig jutott, a héten a Winston-Salem-i tornán szerepelt – az első fordulóban kiesett –, míg a jövő héten a US Openen lép pályára, amelynek első fordulójában a korábbi világelső, a tornagyőzelem egyik nagy esélyesének tartott szerb klasszis, Novak Djokovics lesz az ellenfele.

Fucsovics szurkolóinak a személyes drukkolásra marad a Davis-kupa: szeptember 14. és16. között a Csehország elleni mérkőzésén lép pályára a magyar csapat. De korántsem biztos, hogy a legmagasabban rangsorolt magyar játékos ott lesz az együttesben.

Pénteken késő délután ugyanis Fucsovics Márton hivatalos Facebook-oldalán arról írt, nem biztos, hogy pályára lép a Lurdy-ház parkolójában megrendezendő találkozón, mert úgy érzi, a Magyar Tenisz-szövetség nem biztosít megfelelő feltételeket.

„Kiálltam a társaimért, a csapatért, mert úgy tapasztaltam, a Szövetség nem adja meg azt az elismerést, amit az elért eredmények alapján megérdemelnek a fiúk és az őket felkészítő edzők. Jeleztem, nem biztosítottak a feltételek, nem megfelelő a légkör a további sikeres szerepléshez” – írja Fucsovics a bejegyzésében, amelyben némiképpen nekimegy a szövetségi kapitánynak, Köves Gábornak is.

„Korábban a mindenkori DK-kapitány képviselte a játékosokat a szövetségi kérdésekben. Sajnos a mostani kapitányra ebben sem számíthattunk, miközben az is kiderült, hogy a pályán sincs megfelelő összhang közöttünk. Ezt is hónapokkal ezelőtt jeleztem a Szövetség vezetőinek, semmi nem történt, hogy közösen megoldást találjunk” – árult el egy újabb problémát Fucsovics, aki azt is megosztotta a nyilvánossággal, hogy három héttel a csehek elleni meccs előtt még nem kereste senki a szövetségtől.

„Jellemző a mostani hozzáállásra, hogy három héttel a csehek elleni sorsdöntő mérkőzés előtt még senki nem keresett meg a közelgő Davis-kupával kapcsolatban. Csak abból gondolom, hogy a Szövetség számít a játékomra, mert hetek óta velem népszerűsítik az eseményt. Nem szeretnék csalódást okozni senkinek, de nehezen tudom elképzelni, hogy pályára lépek a csehek ellen” – áll Fucsovics közleményében.

Köves Gábor, a Davis-kupa-csapat szövetségi kapitánya a Nemzeti Sporttól meglehetős meglepettséggel a hangjában értesült Fucsovics közleményéről, s elmondta, tudomása szerint sem a játékosnak vele, sem neki a játékossal nem volt problémája soha.

„Én mindig is a játékosok mellett állok. Úgy tudom, Marcinak sohasem volt problémája velem, nekem sem vele. Azt nem tagadom, hogy az edzőjével, Sávolt Attilával már volt összetűzésünk. De ha Marcinak gondja van, akkor velem kellene megbeszélnie négyszemközt. Nagyon sajnálnám, ha nem vállalná a játékot a csehek ellen, de ez az ő döntése, én ettől függetlenül természetesen tisztelem a fejlődését és az eredményeit, a jövőben is szurkolok a sikereiért” – válaszolta lapunknak a kapitány.

„Úgy érzem, én minden támogatást megadtam neki, ezt tenném a jövőben is. De ha nem így gondolja, akkor beszéljük meg! Nekem egyszer sem szólt erről, nem is tudtam a közleményről… Ha a személyem miatt nem játszik, azt is megbeszélhetjük… Ő mindig is csapatjátékos volt, a hátán vitte a válogatottat, nélküle nem értük volna el a nagy bravúrokat, igazi vezére az együttesnek. Természetesen rettentően hiányozna a csapatnak, mert bár vannak feljövőben tehetségeink, de egyesben és párosban is nagy szükségünk lenne Marcira” – mondta lapunknak Köves Gábor a közleményről, amely a további reakciók alatt, cikkünk alján olvasható.

A MAGYAR TENISZSZÖVETSÉG KÖZLEMÉNYE
„A Magyar Teniszszövetség is csak a Facebook-bejegyzésből értesült arról, hogyan gondolkozik Fucsovics Márton a Davis-kupa-szerepléssel kapcsolatban. Sajnáljuk, hogy az előzetes megkeresésünk nélkül hozta nyilvánosságra. A szövetség több mint egy hónapja felvette a kapcsolatot Marci csapatával, így ő is pontosan tudhatta, hogy számítunk rá a Csehország elleni párharcban. Fucsovics Mártonnak megállapodása van a Magyar Teniszszövetséggel, közleménye nem fedi a valóságot, de a részletekről nem a nyilvánosság előtt kellene egyeztetnünk.”
SÁVOLT ATTILA, FUCSOVICS EDZŐJE
„A szövetségnek kötelessége, hogy Fucsovics Márton és Babos Tímea érdekében mindent megtegyen, hiszen ők képviselik a legmagasabb szinten a magyar színeket. Én csak ennyit mondanék erről, minden más a történet túlbeszélése lenne
BALÁZS ATTILA, A DAVIS-KUPA-CSAPAT TAGJA
„Én Marci közleményéhez nem szólnék hozzá, nem én vagyok a főszereplő ebben a történetben. Magamról annyit, hogy egy hónapja lágyéksérüléssel küzdök. Ha az egészségem engedi, játszom a csehek ellen, de erre egyelőre kevés az esély. Én jó viszonyban és napi kapcsolatban vagyok Köves Gábor szövetségi kapitánnyal, folyamatosan tájékoztatom őt az állapotomról. Ha nem léphetek pályára, akkor is kint leszek és szurkolok a srácoknak

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik