Roland Garros: a Babos, Fucsovics páros számára vége a tornának

HARMATH ÁKOS (közvetítés), KLEIN RON (tudósítás)HARMATH ÁKOS (közvetítés), KLEIN RON (tudósítás)
Vágólapra másolva!
2019.06.02. 17:19
A francia nemzetközi teniszbajnokság vegyes páros versenyének 2. fordulójában a Babos Tímea, Fucsovics Márton alkotta magyar egység az ötödik kiemelt duóval, a Csang Suaj, John Peers (kínai, ausztrál) duóval találkozott és szenvedett vereséget 49 perc alatt, miután 6:0, 6:4-re elvesztette a mérkőzést.

ROLAND GARROS, PÁRIZS (42 661 000 euró, salak)
VEGYES PÁROS, NYOLCADDÖNTŐ
Babos Tímea, Fucsovics Márton–Csang Suaj, John Peers (kínai, ausztrál, 5.) 0:6, 4:6

ÖSSZEFOGLALÓ

Nagyjából két óra pihenés jutott Babos Tímeának, mielőtt – a francia Kristina Mladenoviccsal nehezen elért győzelem után – ismét pályára kellett lépnie a Simonne Mathieu-n, csak most vegyes párosban, Fucsovics Márton oldalán.

Ellenfelük a Csang Suaj, John Peers kínai, ausztrál kettős volt, amelyiket az Australian Openen, első közös mérkőzésükön legyőztek 6:3, 4:6, 10–7-re. Nos, az ötödikként kiemelt duó Párizsban esélyt sem adott az MTK teniszezőinek, bár annál azért Fucsovics és Babos is jobb játékos, minthogy 19 perc alatt 6:0-ra veszítsenek el egy játszmát…

Nagy volt az öröm (…) a második szett elején, amikor Fucsovics adogatójátékát végre sikerült hozni, így a magyar kettős neve mellé is felkerült egy gém. Sőt, ezt követően, Csang szervájánál az első fogadóelőnyüket is értékesítették Fucsovicsék – kár, hogy a vezetés csupán a következő Babos-adogatójátékig tartott.

Ettől függetlenül a második játszma már sokkal szebb képet mutatott – azért Fucsovics utolsó szervagéménél megint brékelt Peers és Csang, szóval élteniszezőink 49 perc alatt 6:0, 6:4-es vereséget szenvedtek.

JÁTÉKRÓL JÁTÉKRA

Köszönjük olvasóink figyelmét!

Vége, ezzel a Babos, Fucsovics kettős számára véget ért a vegyes páros. Fucsovics számára a Roland Garrosnak is vége, Babos még a női párosban érdekelt.

2. JÁTSZMA

10. JÁTÉK – FUCSOVICS ADOGAT

Kettős hibával kezd. Bosszantó. 0:15. Új csúcs a meccsen 10 ütés egy labdamenet, ilyen hosszú sem volt még. A pont azonban az övék, Peers röptézett fonákkal a hálónál szépen, 0:30. Ha egy üzlet beindul: 22 ütéses menet, de a pont megint ott, végül Fucsovics üt széleset, három brék- és mérkőzéslabda. Az elsőt meg is csinálták, 4:6.

9. JÁTÉK – PEERS ADOGAT

Nagyon belelendült az ausztrál, két ász értékű szerva: az elsőt Marci, a másodikat Timi fogadta rosszul, 30:0. Egy remek röpte Peerstől, amivel 40:0, aztán gyorsan le is zárják a játékot, 4:5.

8. JÁTÉK – BABOS ADOGAT

Timi jól kezdi a játékot, Csang hosszan fogadja első szerváját. Másodikja után előbb Csang csépelte, majd jól rövidített keresztbe Peers elé. Egy ász és egy labdára a játék. Kettős hiba, majd egy Csang-pont, de végül 30-ra sikerült hozni a játékot, 4:4.

7. JÁTÉK – CSANG ADOGAT

Fucsovics hosszan fogad, Babos viszont remekül, fonákkal meglepi Peerst, 15 egyenlő. Peers csinál egy pontot, majd majdnem leüti Babos fejéről a napellenzőjét, 40:15. Sikerül ugyan a szépítés, de utána az alapvonalra helyezett röptével Peers lezárja a gémet, 4:3, oda. Most léptük túl a 19 percet, amennyi ideig az első szett tartott.

6. JÁTÉK – FUCSOVICS ADOGAT

Csang jó fogadása után Peers hozza a pontot, aztán 9 ütéses menet végén Csang vágja szélesre a testére küldött labdát, 15:15. Egy szerencsésen pattanó labdával itt a pont, egy kettős hibával viszont 30:30. Csang üt hosszút Fucsovics keresztje után, és végül sikerül hozni a játékot egy hosszabb menet végén, 3:3.

5. JÁTÉK – PEERS ADOGAT

Fucsovics tenyerese hosszú, 15:0. Peers jó rövidítését Babos ugyan befutja, de emelése hosszú, kiesik a pályáról, ahogy Fucsovics fogadása is az, 40:0. Babosé nem esik a pályáról, de át sem jut a hálón, 2:3.

4. JÁTÉK – BABOS ADOGAT

Fucsovics a hálónál belekap a labdába, kimegy, utána viszont egy jó fonák tőle a hálónál, 15:15. Ezt követően azonban beindultak Csangék és két gyors pont után az első bréklabdát hozták is – Babos kettős hibája után… 2:2

3. JÁTÉK – CSANG ADOGAT

Fucsovics jó keresztütéssel szerzi az első pontot, Babos egy széles kereszttel „egyenlít”, 15 egál. Peers a hálótól jól csap le, de Babos most valóban egyenlít egy remek fogadással, 30:30. Sőt, Csang kettős hibája után két bréklabda a mieinknél és már az elsőt sikerül is megcsinálni, 2:1!

2. JÁTÉK – FUCSOVICS ADOGAT

Csang a hálótól hozza az első pontot, Peers oldalról Timire ütve a másodikat, 0:30. Egy gyors pont után egy hosszabb menet végén Csang ront, 30:30. Sőt, zsinórban három pontot sikerült csinálni, amire Csang válaszolt egy tenyeressel, 40:40. A döntő pont azonban a miénk, 1:1!

1. JÁTÉK – PEERS ADOGAT

Egy nem túl jó fogadás Marcitól, és egy gyors pont Csangtól, 30:0. Peers ütött hosszút Fucsovics fogadása után, aztán Babos ritörnje kötött ki a hálóban, 40:15. Ász értékű szervával zárt az ausztrál, 0:1.

1. JÁTSZMA

6. JÁTÉK – FUCSOVICS ADOGAT

Csang hosszút fogad, Marci, egy kettős hibát üt, 15 egál, aztán szélesre tesz egy tenyerest, 15:30. Egy remek kereszt tenyeressel egyenlít,majd egy ászértékű szervával hozza az újabb pontot. Egy hosszabb menet végén 40:40, játszmalabda! Az elsőt meg is csinálják, 6:0 – alig 17 perc alatt.

5. JÁTÉK – PEERS ADOGAT

Ásszal kezd, majdnem kétszázzal repesztett a labda… Újabb gyors pont ott, 30:0. A meccs eddigi leghosszabb, 9 ütéses labdamenete végén Csang csinálja meg a pontot, Fucsoviccsal szemben, aztán egy ász értékű szerva Peerstől, 5:0 oda. Tizenkettő perc alatt…

4. JÁTÉK – BABOS ADOGAT

Kettős hibával kezd, 0:15. Peers üt egy outot, 15 egál. Csang fogadása széles, 30:15. Marci nem tud a hálónál beleszúrni Csang elütésébe, 30:30. Ász értékű adogatás után egy szép és hosszú játék után Csang a hálótól hozza a 40 egyenlőt, bréklabda. Kettős hiba… 4:0 oda.

3. JÁTÉK – CSANG ADOGAT

Villámgyorsan megcsinálja az első két pontot, 30:0. Utána viszont Marci egy remek fogadással meglepi az ausztrált, 30:15. Majdnem kialakult egy hosszabb labdamenet, de Peers jól ugrott közbe, a hálónál, 40:15. Egy pont a mieinknél, ám utána Csang ász értékű szervájával máris 3:0 oda.

2. JÁTÉK – FUCSOVICS ADOGAT

Peers remek hálójátékkal rukkol elő, Marci nem tud elütni mellette, 0:15. A második pont is az övék, Fucsovics hosszút üt, utána viszont egy remek szerva, 15:30. Az alapvonalról Csang hozza az újabb pontot, 15:40. Marci szép pontot csinál oldalról egy pontos tenyeressel, hárítja az első bréklabdát, a másodikat viszont már sikerül, 0:2.

1. JÁTÉK – PEERS ADOGAT

Fucsovics fogad, végig rájátszanak, Peers a hálótól befejezi a labdamenetet, aztán Csang is csinál egy pontot, 30:0. Marci rosszul, szélesre fogad, 40:0. Végül Peers egy ásszal gyorsan le is zárja a játékot, 0:1.

Zajlik a beütés. Olasz székbírónk lesz, Cécile Albertini, aki most közölte, hogy három perc a kezdésig, aztán elkezdte bemutatni a játékosokat. A Babos, Fucsovics páros nagy tapsot kapott, a Csang, Peers viszont még udvariasat is alig.

Egyébként Párizsban egész nap „dög meleg volt, most egy kicsit feltámadt a szél, és egyébként nincsenek túl sokan a lelátón, s ők is inkább az árnyékban foglaltak helyet” – kaptuk az időjárás jelentést a helyszínről, Klein Ron kollégánktól. Jelenleg 28 fokot mutatnak a hőmérők a pálya mellett.

Befutottak Csengék, Babos viccesen oda is szúrt a kínaiak, hogy csak használja ki nyugodtan az idejét.

Babos és Fucsovics visszamentek az öltözőfolyosóra, ott beszélgetnek.

Babosék már kijöttek a pályára, be is melegítettek, az ellenfél azonban még sehol.

ELŐZMÉNYEK

Babos Tímea női egyesben három szettben (6:3, 2:6, 1:6) kikapott az ausztrál Priscilla Hontól, így már az első fordulóban búcsúzott. Párosban győzelemmel kezdett a magyar teniszező, aki Kristina Mladenoviccsal az oldalán 6:2, 6:2-re legyőzte a Csiang Hszin-jü, Vang Csiang kínai kettőst, a második fordulóban a francia Alizé Cornet és a horvát Petra Martic kettősét ütötte ki a versenyből 7:5, 6:1-es sikerrel, a nyolc közé jutásért pedig röviddel a mostani mérkőzés előtt a német, Anna-Lena Friedsam és Laura Siegemund duót verte meg szetthátrányból fordítva 4:6, 6:3, 6:3-ra

Fucsovics Márton férfi egyesben maratoni csatában, öt szettben (3:6, 6:3, 6:7 (7–9), 6:2, 2:6) kapott ki az argentin Diego Schwartzmantól az első fordulóban. Párosban Robert Lindstedt oldalán is az első körben búcsúzott, a magyar, svéd duó a Marcelo Demoliner, Divij Sharan brazil, indiai kettőstől 6:3, 4:6, 6:2-re kapott ki.

Az ellenfél a viadal ötödik kiemeltje, s nem is véletlenül: Csang Suaj januárban női párosban Samantha Stosurral az oldalán megnyerte az Australian Opent – a fináléban éppen Babost és Mladenovicot legyőzve.

John Peers sem az a nyeretlen kétéves, kimondottan páros specialista, 2012 óta nem is nagyon játszik egyéniben. A 30 éves ausztrál 2017-ben a finn Henri Kontinennel megnyerte a férfi párosok versenyét az Australian Openen, igaz, vegyes párosban GS-tornán egy US Open elődöntőt leszámítva még nem jutott túl a negyeddöntőkön.

Csang és Peers 2018 óta indul együtt Grand Slameken vegyesben, a fentebb említett US Open elődöntő a legjobb eredményük.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Babos Tímea, Fucsovics Márton–Csang Suaj, John Peers mérkőzés Párizsban, a Roland Garros vegyes páros versenyének első fordulójából. Tartsanak velünk!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik