KLEIN RON (Párizs) 2019.06.02 15:08 Frissítve: 2019.06.03 07:14

Roland Garros: Babosék fordítottak és negyeddöntőbe jutottak

Két sokáig sérült, de kiválóan párosozó német, Anna-Lena Friedsam és Laura Siegemund ellen lépett pályára Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic a Roland Garros harmadik fordulójában. A másodikként kiemelt duó pazar környezetben, egy park közepén felhúzott, üvegházakkal körbevett pályán, az idei versenyre elkészült Simonne Mathieu-n lépett salakra, az elmúlt napokhoz hasonlóan perzselő napsütés mellett.

Babos Tímea (Fotó: Zádor Péter)

 

Az első játszmában Babos semmire hozta az első és a második szervajátékát is, Mladenovic viszont mindkettőt elbukta – különösen a második volt fájó, hiszen addigra Siegemund és Friedsam adogatójátékában is brékelni tudtak, így 5:2-re is alakulhatott volna az eredmény.

De nem alakult, sőt 4:4-nél már Babos sem tudta megtartani szervagémét, így 47 perc alatt 6:4-re nyerték meg az első játszmát a németek, ráadásul azt sem állíthatnánk, hogy érdemtelenül, mert a szett második felében kifejezetten jól dolgoztak a hálónál, Babos és Mladenovic viszont sokat hibázott.

A második játékrészben Babos megint biztosan hozta az adogatójátékát, ami az elveszített szett után nagyon fontos volt kezdésként. Sőt, a folytatásban Mladenovic is semmire nyerte meg a szervagémét, ami láthatóan jó hatással volt az önbizalmára. Siegemund adogatásánál ráadásul a brék is összejött, az előnyt pedig sikerült megtartani, így következhetett a döntő szett (4:6, 6:3).

Nem is kezdődhetett volna keményebben, mert Babos adogatásánál bréklabdát kellett hárítani. De sikerült hozni a gémet, sőt rögtön a következőben brékelni is – kár, hogy utána megint nem tudott eredményesen adogatni Mladenovic...

A fogadóverseny Friedsam és Babos szervájánál folytatódott tovább: lassan 2 óránál tartott a játékidő, de a magyar-francia páros hiába került többször is előnybe, 3:3 állt az eredményjelzőn a döntő szettben.

Siegemund adogatását megint elvették Babosék – ez volt a 11. brék a találkozón –, majd Mladenovic semmire hozta a szerváját, hogy aztán fogadóként végre lezárja a kőkemény mérkőzést a magyar-francia páros.

Babos és Mladenovic 4:6, 6:3, 6:3-mal jutott a negyeddöntőbe, az ellenfél kiléte később dől el, de könnyen lehet, hogy az Australian Open fináléjának „visszavágója” következik a kínai Csang Suaj és az ausztrál Samantha Stosur ellen.

ROLAND GARROS, PÁRIZS (42 661 000 euró, salak)
NŐI PÁROS, NYOLCADDÖNTŐ

Babos, Mladenovic (magyar, francia 2.)–Friedsam, Siegemund (német) 4:6, 6:3, 6:3

 

2020.04.01 22:13:50

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. Az elmúlt 143 évben Wimbledonban csak a világháborúk idején nem játszottak.

2020.03.11 23:56:39

Tenisz THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A közösségi élményt erősítő Davis-kupában teljesen más a hangulat, mint a többi versenyen, így Fucsovics némi hezitálás után a kemény pályás viadalokra készülés időszakában is vállalta a salakon rendezett csapatversenyt.

2020.03.07 22:54:22

Tenisz MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A csapattal – és ezt tessék szó szerint venni…

2020.03.07 16:31:37

Tenisz H. Á., K. R.

A magyar teniszválogatott 3–2-re legyőzte Belgiumot, így ott lesz a madridi fináléban.