Roland Garros: Babosék könnyű győzelemmel kezdtek párosban

Vágólapra másolva!
2019.05.30. 19:10
A francia nemzetközi teniszbajnokság női párosainak versenyében a második kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic magyar, francia páros 55 perc alatt jutott túl kínai ellenfelén, és került a legjobb 32 közé.

Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic nagyszerű hangulatban kezdte meg szereplését a Roland Garros női páros versenyében. A 13-as pálya kis lelátója megtelt francia szurkolókkal, akik nyilván a második kiemelt magyar, francia duót támogatták, ráadásul a szomszédos 12-esen rengeteg német drukkolt Jan-Lennard Struffnak a moldovai Radu Albot ellen.

Ők mondjuk okoztak némi bonyodalmat Baboséknál az első játszmában, 4:1-nél, mert pont akkor nyerte meg Struff a mérkőzését, amikor az MTK teniszezője adogatott. Babos nem állt meg, becsülettel szervált, ám az óriási hangzavarban nem csoda, hogy a Csiang Hszin-jü, Vang Csiang kínai duó brékelni tudott. A következő játékban Csiang persze – nem éppen szabályosan – sokáig várt, amíg véget ér a német nóta.

De összességében ez sem jelentett különösebb problémát, mert az hamar kiderült, hogy Csiang sokkal gyengébb párosjátékos, mint a salakon lévő másik három, és Vang sem mutatott különösebben jó formát, szóval Babos és Mladenovic remek labdameneteket megnyerve, sokat mosolyogva, 53 perc alatt 6:2, 6:2-vel jutottak a második fordulóba.

Következő ellenfelük a francia Alizé Cornet és a horvát Petra Martic alkotta duó lesz – tehát visszavághat Mladenovic, aki egyesben 6:2, 6:1-re kikapott Martictól.

„Mi voltunk az esélyesek, de koncentráltunk kellett végig. Ez nehezebben ment, amikor mellettünk befejezték a meccset, mert olyan hangzavar volt, hogy azt sem tudtuk, hol vagyunk. Gyakoroltunk a következő mérkőzésekre, úgy érzem, jól adogattam és röptéztem, a fogadásom volt kicsit gyengébb, de ez még nem gond, hiszen rég nem játszottam párost. Élvezem, hogy a legjobb barátnőmmel lehetek egy pályán, ráadásul ő hazai közönség előtt, de most már engem is jobban ismernek, szeretnek. Drukkolnak nekünk – fogalmazott Babos Tímea a mérkőzést követő sajtótájékoztatón, majd a következő ellenfelekről is beszélt. – Cornet és Martic két nagyon jó egyéni játékos, de meglátjuk, hogyan tudnak együtt párosozni, hiszen ez egészen más műfaj. Az lesz a célunk, hogy olyan mérkőzést alakítsunk ki, amelyen nem négy egyéni teniszező küzd a pályán – nekünk párosként kell játszanunk.”

A női párosok mezőnyében született a nap legnagyobb meglepetése, miután a címvédő és első kiemelt Barbora Krejciková, Katerina Siniaková cseh kettős simán, két szettben, 6:2, 6:4-re kikapott a Nagyja Kicsenok, Abigail Spears (ukrán, amerikai) duótól.

ROLAND GARROS, PÁRIZS (42 661 000 euró, salak)
NŐI PÁROS, 2. FORDULÓ (a 32 közé jutásért)

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)–Csiang Hszin-jü, Vang Csiang (kínai) 6:2, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik