Roland Garros: Babos Tímeáék nagyszerű sikerrel jutottak tovább

KLEIN RON (Párizs)KLEIN RON (Párizs)
Vágólapra másolva!
2019.06.01. 16:47
null
Babos Tímeáék nagyszerű sikerrel jutottak tovább női párosban (Fotó: babostimea.hu)
A francia nemzetközi teniszbajnokság női párosainak versenyében a második kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic magyar, francia páros továbbjutott a következő körbe, miután a második fordulóban 7:5, 6:1-re legyőzte a francia Alizé Cornet és a horvát Petra Martic duót.

 

Kemény rivális várta Babos Tímeát és a francia Kristina Mladenovicot a Roland Garros női párosok versenyének második fordulójában. Bár a francia Alizé Cornet és a horvát Petra Martic sincs a legjobb 100-ban a műfaj világranglistáján, ám egyesben mindketten top 50-esek, ráadásul Cornet elképesztően motivált volt hazai pályán, Martic pedig pazar formában várta a találkozót. A horvát teniszező egyesben a nyolcaddöntőnél jár, a második körben például Mladenovicot ütötte ki, a harmadikban meg a második kiemelt cseh Karolína Plískovát búcsúztatta. Szerencsére az egyesbeli második kiemelt után a párosbeli második kiemelttel szemben már nem örülhetett.

A hetes pályán telt ház előtt, 30 Celcius-fok feletti hőmérséklet és tűző napsütés mellett kezdődött el a találkozó, ráadásul Babosék szempontjából igencsak rosszul: a magyar teniszező nem tudta megnyerni adogatójátékát. Mladenoviccsal ennek ellenére nem bizonytalanodtak el, és a jó színvonalú, izgalmas és szoros első játszma hatodik gémében brékelni tudtak Cornet szervajátékában. Sőt, 6:5-ös vezetésnél, a legjobbkor sikerült elvenni Martic adogatójátékát is, így 49 perc alatt 7:5-tel a magyar-francia duó nyerte meg az első szettet.

A második játszma is remekül indult, mert előbb Babos adogatásánál sikerült egy bréklabdát hárítani, majd Cornet szervájánál a fogadóelőnyt értékesíteni – szett- és brékelőny! A túloldalon Martic a nehéz helyzet ellenére higgadtnak tűnt, Cornet viszont dühében elrúgta a labdát.

Néhány perccel később aztán a horvát sem volt már olyan nyugodt, mert adogatóként labdamenetet sem nyert, így aztán Mladenovicnak és Babosnak „csak” be kellett fejeznie a meccset. A végeredmény 1 óra 13 perc alatt 7:5, 6:1 lett, a harmadik fordulóban az Anna-Lena Friedsam, Laura Siegemund német duó lesz a következő ellenfél.

ROLAND GARROS, PÁRIZS (42 661 000 euró, salak)
NŐI PÁROS, 2. FORDULÓ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)–Alizé Cornet, Petra Martic (francia, horvát) 7:5, 6:1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik