Novak Djokovics hiába győzött, kiesett

Vágólapra másolva!
2009.11.27. 17:41
null
Djokovics öröme korai volt, bár Nadalt legyőzte, végül nem került be a négy közé (Fotó: Reuters)
Címkék
A szerb Novak Djokovics két szettben 7:6, 6:3-ra legyőzte a spanyol Rafael Nadalt a Londonban zajló ATP-világbajnokságon, és így Nadal három vereséggel zárta a tornát. Djokovics sorsa így nem a saját kezébe került, pechjére... Este az orosz Nyikolaj Davigyenko három szettben nyer a svéd Robin Söderling ellen. Ez pedig az este fellépő két játékos elődöntőbe jutását eredményezte, a szerb kiválóság csomagolhat.

KATTINTSON A KÉPRE!
KATTINTSON A KÉPRE!

A Londonban zajló ATP-világbajnokság pénteki játéknapján, a B-csoport utolsó fordulójában Djokovics és Nadal találkozott. Úgy nézett ki a képlet a mérkőzés előtt, ha a szerb kikap, akkor nem juthat be az elődöntőbe, míg egy esetleges győzelme esetén a Davigyenko-Söderling találkozótól függ a továbbjutása.

Úgy kezdődött a találkozó, mint egy igazi női meccs - sok brékkel. Nadal kétszer, míg Djokovics egyszer bukta el a szerváját, ezután a szerb játékos nyugodott meg hamarabb, így előnybe került. 4:3-s vezetésénél Nadal visszavette a brékhátrányt, így 6:6 után rövidítés következett.

Ebben ugyanaz történt, ami a mérkőzés addigi részében is, a döntő pontokat Djokovics nyerte meg, és 7:5-tel övé lett a tie-break.

A második szettben 2:1-s Djokovics-előnynél Nadal ápolást kért, de rögtön utána el is bukta az adogatását, és a következőt is nagy nehézségek árán tudta csak hozni.

Dicséretére legyen mondva, hogy nem adta fel, még ha nem is úgy jöttek az ütései, ahogy a sérülése előtt (ez jellemző volt rá egyébként az egész vb-n). 5:3-s Djokovics vezetésnél a szerb a mérkőzésért adogathatott, de Nadal két mérkőzéslabdát is hárított, a harmadikat azonban már nem tudta, így 7:6, 6:3-ra a szerb játékos nyerte a majd kétórás mérkőzést. Djokovics továbbjutása a csoport záró összecsapásán dőlt el, de ennek aligha örült...

Davigyenko szoros csatában, csak a rövidítésben nyerte meg az első játszmát Söderling ellen, de a svéd simán hozta a második szettet, és kiegyenlítette hátrányát.

A döntő játszmának az elejét azonban megnyomta az orosz, nem is tudott vele mit kezdeni a svéd, aki azért nem adta olcsón a bőrét a végén, de érezhető volt: ő ezzel a vereséggel is elődöntős.

Nem úgy a három vereséggel záró Rafa Nadal, illetve a továbbjutásban azért még reménykedő Novak Djokovics. A csoportban borult a papírforma, a második és harmadik helyen kiemelt búcsozott, a hatodik és nyolcadik viszont továbblépett.

Söderling esélyeit csökkenti az elődöntőben, hogy pénteki formájával aligha lesz versenyképes a fő favoritnak kikiáltott Del Potro ellen. Davigyenko 0–12-es egymás elleni mérlege Federerrel szemben pedig még kevesebb sikerélményt sejtet... 

 

BARCLAYS ATP WORLD TOUR FINALS, LONDON (fedett, kemény pálya) 
B-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Djokovics (szerb, 3.)–Nadal (spanyol, 2.) 7:6 (7:5), 6:3
Davigyenko (orosz, 6.)–Söderling (svéd, 8.) 7:6, 4:6, 6:3
 Az elődöntő párosítása: Federer (svájci, 1.)–Davigyenko, Del Potro (argentin, 5.)–Söderling

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik