Nadal vereséggel kezdett Londonban

Vágólapra másolva!
2009.11.23. 17:44
null
Érthető Söderling öröme: ismét legyőzte Nadalt. (Fotó: Reuters)
Címkék
A B-csoport is elkezdte a londoni ATP-világbajnokságon: a világranglista második helyén álló Rafael Nadal a nyolcadik svéd Robin Söderlinggel találkozott. Söderling két szettben, 6:4, 6:4 arányban bizonyult jobbnak Nadalnál.

A londoni O2 Arenában elkezdődtek a B-csoport mérkőzései is: az ezen a viadalon még sohasem diadalmaskodó Nadal úgy vágott neki a tornának, hogy megpróbálja emlékezetessé tenni az idei - számára sérülésekkel tarkított szezon - végét.

Ennek a célnak az elérésében azonban rögtön az első mérkőzésén kemény akadályokba ütközött: a svéd Söderling ugyanis egymás után másodszor is jobbnak bizonyult nála.

Legutóbb a francia nyílt teniszbajnokságon győzte le a spanyolt, akinek azonban még így is megvan az esélye az elődöntőbe kerülésre.

Az első szettben mindkettejüknek két lehetősége volt az ellenfél szervájának elvételére, és  Söderling élt is ezekkel az alkalmakkal, míg Nadal csak az egyiket tudta kihasználni, így negyven perc alatt 6:4-gyel a svédé lett a szett.

A másodikban magára találni látszott a spanyol, azonban feltűnő volt, hogy az erőnléte még közel sem a régi. 5:4-es Söderling vezetésnél Nadal adogathatott a meccsben maradásért, de a svéd mérkőzéslabdához jutott, amiből a másodikat ki is használta, és ezzel megnyerte a mérkőzést.

Nadal mindössze 18 nyerő ütéssel fejezte be a mérkőzést, miközben 24 ki nem kényszerített hibát vétett, Söderlingnél ez az arány 23 és 27.

"Az önmagamba, a játékomba vetett hit és a nyugalom hiányzott - fogalmazott veresége után a spanyol teniszező. - Azt hiszem, egy pillanatig sem tudtam riválisom fölé kerekedni. Nehéz esztendő számomra az idei, és pokoli rossz úgy kezdeni ezt a tornát, hogy már az első meccsen kikaptam. Ráadásul a borítás sem kedvez számomra."

A sajtótájékoztatón azért volt egy vigasztaló pillanat Nadal számára: a rendezők átadták neki azt a kupát, amelyet 2005-ben a mexikói nyílt bajnokságon aratott diadala után kapott, és amelyet a repülőtérre vezető úton a taxiban hagyott el.

"Nem is rossz: kikaptam, de egy trófeát mégis bezsebeltem" - viccelődött a spanyol. 

A csoport későbbi összecsapásán Novak Djokovics Nyikolaj Davigyenkóval találkozik.

Beharangozó írásunkat ide kattintva olvashatják.


BARCLAYS ATP WORLD TOUR FINALS, LONDON (fedett, kemény pálya) 
B-CSOPORT, 1. FORDULÓ 
Söderling (svéd)-Nadal (spanyol) 6:4, 6:4
Djokovics (szerb)-Davigyenko (orosz) később
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik