Del Potro nagyszerű meccsen legyőzte Federert

Vágólapra másolva!
2009.11.27. 00:28
Címkék
Juan Martín Del Potro nagyszerű mérkőzésen három szettben legyőzte a világelső Roger Federert a Londonban zajló ATP-világbajnokságon, és sikerével bejutott a torna elődöntőjébe. A svájci világelső veresége ellenére is biztosította helyét a legjobb négy között, ez pedig azt jelenti, hogy Andy Murray elbúcsúzott a további küzdelmektől.
Del Potro öröme határtalan, bejutott az elődöntőbe (Fotó: Reuters)
Del Potro öröme határtalan, bejutott az elődöntőbe (Fotó: Reuters)

A Londonban zajló ATP-világbajnokság csütörtöki játéknapjának esti mérkőzésén a világelső Roger Federer, és a világranglista ötödik helyén álló Juan Martín Del Potro találkozott egymással - ez a mérkőzés volt hivatott dönteni arról, hogy az A-csoportból melyik két teniszező jut be az elődöntőbe.

KATTINTSON A KÉPRE!
KATTINTSON A KÉPRE!

A statisztika Federer sikerét ígérte, hiszen korábbi hét, egymás elleni találkozójukból hatot a svájci klasszis nyert meg, azonban éppen az utolsó meccsük hozta Del Potro sikerét: az argentin az idei US Open döntőjében verte meg riválisát.

Talán még a Flushing Meadows-i győzelem emléke fűtötte Del Potrót, de annyi bizonyos, hogy rögtön az első játékban elvette Federer adogatását, és ugyanezt megismételte négy gémmel később, miközben saját adogatójátékait rendre hozta.

Az argentin így viszonylag hamar 4-1-es előnyre tett szert, ahonnan már nem volt visszaút Federernek: az első szett a nagyon magabiztosan játszó Del Potro 6-2-es sikerével ért véget.

A második játszmában már a svájci is összeszedettebben játszott, ennek következtében sokáig fej-fej mellett haladt a két teniszező, sem Del Potro, sem a továbbjutáshoz egy játszmát mindenképpen nyerni kénytelen Federer nem hibázott. Következhetett tehát a tie-break, amelyet Del Potro kezdett jobban (4-2), de a svájci innen is fel tudott állni, és hatalmas csatában megnyerte a második szettet.

A folytatásban rövid ideig úgy tűnt, hogy Del Potro nem bírja a lépést a világelsővel, de az argentin a harmadik szett nyolcadik játékában ismét elvette ellenfele adogatását, így a mérkőzésért szerválhatott. Innen pedig már nem hibázott, 6:3-ra megnyerte a harmadik játszmát, és biztosította helyét az elődöntőben.

Érdekesség, hogy Del Potro továbbjutása hajszálon múlott, hiszen legalább három gém különbséggel kellett nyernie a döntő szettben, ellenkező esetben Andy Murray jutott volna a négy közé, de az argentin megoldotta a feladatot. A vesztes Federer sem lehet csalódott, hiszen ő is továbbjutott - a vereségért pedig csak magát okolhatja, hiszen brék nélkül elég nehéz mérkőzést nyerni.

Annál inkább volt oka a szomorúságra Andy Murraynek, aki játék nélkül búcsúzott a további küzdelmektől...

 BARCLAYS ATP WORLD TOUR FINALS, LONDON (fedett, kemény pálya)
A-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Del Potro (argentin)– Federer (svájci) 6:2, 6:7 (5–7), 6:3
KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
Murray (brit)–Verdasco (spanyol) 6:4, 6:7 (4–7), 7:6 (7–3)

 

AZ A-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
  Mérkőzés Győzelem Vereség Szettarány Játékarány
Roger Federer
3
2 1
5:4
44:40
Juan Martín del Potro 3
2 1 5:4 45:43
Andy Murray 3
2
1 5:4
44:43
Fernando Verdasco 3
3 3:6 45:52

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik