Verdasco ráijesztett Federerre, de megbánta

Vágólapra másolva!
2009.11.23. 01:36
Címkék
A londoni ATP-világbajnokság nyitó meccsén az A-csoportban a brit Andrew Murray három szettben győzött az argentin Juan Martín del Potro ellen. Az esti találkozón Roger Federer szetthátrányból visszakapaszkodva verte meg Fernando Verdascót.
Andy Murray győzelmet ünnepel (Fotó: Action Images, archív)
Andy Murray győzelmet ünnepel (Fotó: Action Images, archív)

Az ATP-világbajnokság első mérkőzésén a világranglistán negyedik helyen álló brit Andrew Murray és a listán ötödik argentin Juan Martín del Potro összecsapásán alig több, mint másfél óra alatt két teljesen ellentétes szettet láthattak a nézők.

Az első játszmában Murray remekül szervált, 23 első adogatásából 18 pontot szerzett, ütött három ászt és kétszer is brékelni tudott – igaz, egyszer ő is elveszítette az adogatását –, így 6:3-ra  hozta az első szettet.

A második játszmában minden megváltozott: Del Potro feljavult, Murray többet hibázott, ezúttal az argentin brékelt kétszer, és bár az első szerváival jobban megszenvedett, mint az első szettben a brit, 6:3-mal így is egyenlíteni tudott.

A döntő játszma két szoros gémmel és Murray-brékkel indult, melynek köszönhetően a hazai kedvenc 2:0-val kezdett, és mivel ezt követően pillanatok alatt hozta a saját szervajátékát, ez döntőnek bizonyult. Murray a folytatásban esélyt sem adott Del Potrónak arra, hogy brékelni tudjon, miközben a brit újra elvette ellenfele adogatását, ezzel 6:2-re hozta a játszmát és három szettben a mérkőzést is.

A két teniszezőnek ez volt a hatodik összecsapása, Murraynek pedig az ötödik győzelme.

A papírformának megfelelően a világelső Roger Federer győzelmével ért véget az esti második meccs. A svájci klasszis Fernando Verdascót győzte le három játszmában, így továbbra is hibátlan a spanyol teniszezővel szemben.

Pedig rosszul kezdődött Federer számára a meccs: Verdasco rögtön 0:40-el, majd brékkel nyitott, és meg is tartotta minimális előnyét az első szettben - a játszmalabdát fantasztikus labdamenet után egy elütéssel értékesítette a spanyol.

A második szettben Federer idegei jelentették a különbséget: 5:5-nél a svájci 0:30-ról hozta szerváját, majd „nem hagyta", hogy rövidítésre kerüljön sor, egyből elvette ellenfele adogatását. Verdasco ezt nem bírta megemészteni, és az utolsó szettben képtelen volt ellenállni: becsületgémre ugyan futotta, de Federer 6:1-re nyerte a játszmát és ezzel a mérkőzést is.

A tornát beharangozó írásunkat itt olvashatja!

BARCLAYS ATP WORLD TOUR FINALS, LONDON (fedett, kemény pálya)
A-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Murray (brit)–Del Potro (argentin) 6:3, 3:6, 6:2
Federer (svájci)–Verdasco (spanyol) 4:6, 7:5, 6:1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik