Murray nyert, de a sorsa csak este dől el

Vágólapra másolva!
2009.11.26. 18:54
Címkék
Andy Murray 6:4, 6:7, 7:6-ra legyőzte Fernando Verdascót a férfi teniszezők Londonban zajló világbajnokságán az A-csoport 3. fordulójában. Verdasco három vereséggel búcsúzott a tornától, míg a két továbbjutó kilétére a csütörtök esti Roger Federer–Juan Martín del Potro mérkőzés után derül fény.

Murray sorsa most már Federer és Del Potro kezében van (Fotó: Reuters)
Murray sorsa most már Federer és Del Potro kezében van (Fotó: Reuters)
KATTINTSON A KÉPRE!
KATTINTSON A KÉPRE!

Egy dolog biztos volt a mérkőzés előtt: aki veszít, az búcsúzik a tornától. Az első játszmában Verdascónak nem sok esélye volt fogadóként, egy bréklabdát sem engedélyezett neki Murray, aki viszont 4:4-nél elvette a spanyol adogatását – Verdasco nagyon csúnyán a hálóba ütött egy röptét a döntő bréklabdánál –, így ezután a szettért adogathatott.

Ez nem ment könnyen a skót játékosnak, hiába jutott háromszor is játszmalabdához, valamennyiszer a hálóba ütötte a labdát. Negyedik alkalommal Verdasco kisegítette ellenfelét, ezúttal az ő labdája akadta el a hálóban, így hiába küzdött nagyot, csak elvesztette a nyitó felvonást.

A második szettben nem sokat változott a játék képe, mindketten hozták a szervájukat, Murray könnyen, Verdasco nehezebben – különösen 5:5-nél volt nehéz helyzetben a balkezes ibériai –, így jutottak el a rövidítésig.

Ebben végig Verdasco volt jobb helyzetben, 6–4-es vezetésénél pedig Murray kettős hibát ütött (már nyolcadszor a meccs folyamán), így a spanyol reményei életben maradtak, jöhetett a döntő szett.

A két játékos továbbra is rendkívül koncentrált teniszt mutatott be saját adogatójátékainál, így ismét fej-fej mellett haladtak, egészen 6:6-ig.

Újra tie-break döntött tehát, ám ezúttal ebben Murray volt a jobb, 7–3-ra megnyerte a rövidítést, és így a találkozót is.

Ezzel biztossá vált, hogy Verdasco befejezte londoni szereplését (három vereség után ez nem meglepő), Murray viszont még izgulhat. Ha este Federer nyer Del Potro ellen, akkor Federerrel jut tovább a csoportból, ha Del Potro nyer két játszmában, akkor Del Potróval. A helyzet akkor válik bonyolulttá, ha az argentin három játszmában veri meg a svájcit, mivel ekkor a gémarány dönti el, hogy a háromból melyik két játékos lehet ott az elődöntőben.

 
BARCLAYS ATP WORLD TOUR FINALS, LONDON (fedett, kemény pálya)  
A-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Murray (brit)–Verdasco (spanyol) 6:4, 6:7 (4–7), 7:6 (7–3)
Federer (svájci)–Del Potro (argentin) később

 

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
  Mérkőzés Győzelem Vereség Szettarány Játékarány
Roger Federer
2 2
4:2
32:22
Andy Murray
3 2 1 5:4 44:43
Juan Martín del Potro 2
1
1 3:3
27:31
Fernando Verdasco 3
3 3:6 45:52
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik