Del Potro bírta jobban idegekkel

Vágólapra másolva!
2009.11.24. 18:16
Címkék
Az első körben egyaránt vereséget szenvedő Juan Martín del Potro és Fernando Verdasco összecsapását az előbbi nyerte meg 6:4, 3:6, 7:6-ra a férfi teniszezők londoni világbajnokságán, az A-csoport 2. fordulójában.

Del Potro a döntő szett rövidítésében nem adott esélyt Verdascónak (Fotó: Reuters)
Del Potro a döntő szett rövidítésében nem adott esélyt Verdascónak (Fotó: Reuters)
Del Potro a döntő szett rövidítésében nem adott esélyt Verdascónak (Fotó: Reuters)

Először csapott össze egymással tétmérkőzésen a két játékos, és mivel mindketten vereséggel kezdték a tornát – Del Potro Andy Murraytől, Verdasco Roger Federertől kapott ki –, létfontosságú volt számukra az egymás elleni meccs. Ennek megfelelően koncentrált teniszt mutattak be, a saját adogatójátékaikra nagyon figyeltek. Az első szettben két-két lehetőségük volt elvenni a másik szerváját, és ezek közül Del Potro használt ki egyet, így ő került előnybe.

A második játszma is hasonlóan kiegyenlített küzdelmet és egyetlen bréklabdát hozott, amely Verdasco előtt adódott, aki élt is a lehetőséggel és kiegyenlített.

A döntő szettben Del Potro 3:2-es vezetéséig mindketten hozták az adogatásukat, ekkor azonban Verdasco megingott, és a brékelőnyhöz jutó argentin közel került a győzelemhez. Főleg amikor 5:2-nél Verdasco szervájánál meccslabdához jutott, amelyet viszont a spanyol rendkívül higgadtan hárított. Ezt a mutatványt 5:4-nél is megismételte, így kiegyenlített.

Ezután mindketten hozták a szervájukat, vagyis a vb során először következhetett a rövidítés. Amilyen szoros volt az addigi küzdelem, olyan egyoldalúra sikerült a tie-break: Del Potro csak egy pontot engedélyezett ellenfelének, és 6:4, 3:6, 7:6-ra megnyerte a mérkőzést.

 
BARCLAYS ATP WORLD TOUR FINALS, LONDON (fedett, kemény pálya)  
A-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Del Potro (argentin)–Verdasco (spanyol) 6:4, 3:6, 7:6 (7–1)
Federer (svájci)–Murray (brit) később

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik