Federer Murray ellen is fordítani tudott

Vágólapra másolva!
2009.11.25. 00:59
Címkék
Roger Federer a férfi teniszezők londoni világbajnokságán ismét szetthátrányból nyert. Az első fordulóban Fernando Verdasco ellen fordító svájci ezúttal Andy Murrayt múlta felül úgy, hogy az első játszmát elveszítette, ám két győzelme ellenére még nem jutott tovább a csoportból. Újabb sikerének köszönhetően Federer már biztosan a világranglista élén zárja az évet.

 

Federer (balra) pályafutása során negyedszer fogadhatta a gratulációt Murraytől (Fotó: Reuters)
Federer (balra) pályafutása során negyedszer fogadhatta a gratulációt Murraytől (Fotó: Reuters)

Az egymás elleni mérlegüket tekintve Murray volt az esélyesebb – ráadásul a tavalyi, sanghaji évadzáró vb-n is ő nyerte meg kettejük csatáját –, hiszen kilenc eddigi összecsapásukból haton ő győzött. Federer azonban világelsőként lépett pályára, ami kötelezte a jó teljesítményre.

Murray kissé idegesen kezdett, az első játékban rögtön ütött egy kettős hibát, majd elbukta az adogatását, azonban egyből javított, és visszavette Federerét. A bombaerős adogatásból és kettős hibából egyaránt sokat produkáló skót 3:2-es vezetésénél újból brékelte Federert, aztán 5:3-nál, ha nem is könnyen, de kiszerválta a szettet.

A második játszmában az első három szervagémét semmire nyerte a svájci, majd 3:2-nél brékelőnybe került. Murrayhez hasonlóan ő is végigvitte innen ezt az előnyt, és 6:3-mal egyenlített.

A döntő szettben Murray jutott 1:0-s előnyhöz, hogy aztán néhány perc múlva már 5:1-es hátrányban legyen. A skót játékos 1:4-nél már a hetedik kettős hibájánál tartott, amihez a meccs végéig hozzátett még egyet, és bár három mérkőzéslabdát hárított, a negyediket már nem tudta, így kettejük közül Federer maradt veretlen a tornán.

Ennek ellenére a svájci még nem jutott tovább a csoportból, sőt a Juan Martín del Potro elleni esetleges vereséggel még könnyen ki is eshet.

FEDERER ZÁRJA AZ ÉVET VILÁGELSŐKÉNT
A Murray elleni győzelme egyben azt is jelenti Federer számára, hogy a világranglista élén zárja az idei évet. A svájcit Rafael Nadal taszíthatta volna le a trónról, ám a spanyol hétfői, Robin Söderling elleni veresége, valamint Federer két sikere után már biztosan nem lesz trónfosztás az idén.

 

BARCLAYS ATP WORLD TOUR FINALS, LONDON (fedett, kemény pálya)   
A-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Federer (svájci)–Murray (brit) 3:6, 6:3, 6:1
KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
Del Potro (argentin)–Verdasco (spanyol) 6:4, 3:6, 7:6 (7–1)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik