Sinner idei 23. győzelmével nyitott Monacóban

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.04.10. 21:41
Sinner salakon sikerrel startolt (Fotó: Getty Images)
A Monte-Carlóban zajló salakpályás férfi mesterverseny 2. fordulójában megkezdte a szereplést az idén csupán egyszer veszítő Jannik Sinner: a világranglista harmadik helyezettje simán legyőzte Sebastian Kordát – két játszmában jutott tovább Danyiil Medvegyev, Sztefanosz Cicipasz, Hubert Hurkacz és Casper Ruud is.

 

A monte-carlói ezres besorolású tenisztorna harmadik játéknapján mutatkozott volna be a harmadik helyen kiemelt Carlos Alcaraz, ám keddi Twitter-bejegyzéséből kiderül: a jobb alkarján található hengeresboritóizom-sérülése miatt nem játszhat a hercegségben. Helyére a selejtezőből szerencsés vesztesként az olasz Lorenzo Sonego került fel a főtáblára, így ő mérkőzött szerdán Felix Auger-Aliassime-mel, s ha már arra járt, két játszmában le is győzte a kanadait. 

Egy másik olasz, a verseny 2. kiemeltje, Jannik Sinner meccse volt a nap slágere. Az Australian Open győztese az amerikai Sebastian Korda ellen lépett pályára idei első salakpályás mérkőzésén, és nem adott túl sok esélyt neki: gyakorlatilag ugyanúgy három játékot engedett ellenfelének, mint egy nappal korábban Novak Djokovics tette, s 76 perc játék után nyert 6:1, 6:2-re. Ez volt Sinner idei 24. mérkőzése, ezeken a 23. győzelme – egyedül a fentebb említett Carlos Alcaraz győzte le az Indian Wells-i elődöntőben.

Nála is magabiztosabb győzelmet aratott Sztefanosz Cicipasz, a 12. kiemelt görög Tomás Etzcheverryt verte meg 6:1, 6:0-ra, s Danyiil Medvegyev (4.) győzelme sem forgott veszélyben Gael Monfils ellen – bár a nap pontját a francia veterán szerezte, amikor a hálónál váratlanul a bal kezébe kapta át ütőjét, s úgy röptézett.

Nem járt viszont sikerrel a hatodik kiemelt orosz Andrej Rubljov, akit az ausztrál Alexei Popyrin két 6:4-es szettel búcsúztatott, s készülhet a harmadik körben honfitársa, Alex de Minaur ellen, a legjobb nyolc közé jutásért vívandó mérkőzésre (a 11. kiemelt De Minaur a holland Tallon Griekspoor ellen hátrányból győzött).

ATP 1000-ES TORNA, MONTE-CARLO (5 950 575 euró, salak)
EGYES
2. FORDULÓ (a legjobb 16 közé jutásért)
Sonego (olasz)–Auger-Aliassime (kanadai) 6:4, 7:5
De Minaur (ausztrál, 11.)–Griekspoor (holland) 2:6, 6:2, 6:3
Popyrin (ausztrál)–Rubljov (orosz, 6.) 6:4, 6:4
Hacsanov (orosz)–F. Cerúndolo (argentin) 4:6, 6:4, 6:3
Sinner (olasz, 2.)–Korda (amerikai) 6:1, 6:2
Humbert (francia)–Csang Csi-csen (kínai) 6:1, 6:4
Cicipasz (görög, 12.)–Etcheverry 6:1, 6:0
Hurkacz (lengyel, 8.)–Bautista (spanyol) 7:5, 7:6 (7–4)
Medvegyev (orosz, 4.)–Monfils (francia) 6:2, 6:4
Ruud (norvég, 6.)–Tabilo (chilei) 6:2, 6:4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik