Tenisz: Bondár Anna nyert, és negyeddöntős Kolozsváron

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.10.12. 17:42
null
Bondár Anna ott van a legjobb nyolc között (Fotó: Getty Images, archív)
Bondár Anna bejutott a negyeddöntőbe a 250 ezer dollár (105 millió forint) összdíjazású kolozsvári kemény pályás női tenisztornán.

 

A WTA-rangsorban 62. Bondár Anna – aki a hétfői nyitó körben az orosz Jelina Avaneszjant (129.) győzte le – a brit Harriet Darttal (90.) csapott össze a 16 között. A mérkőzés első játszmájában a magyar játékos azonnal elveszítette adogatójátékát, de az utolsó lehetőségnél, riválisa 5:4-es vezetésénél ő is brékelni tudott. A rövidítésben Bondár előbb 4–0-ra elhúzott, majd 4–3 után sorozatban újabb három ponttal előnybe került.

A második szettben a legelőkelőbben jegyzett magyar játékos 2:1-nél már brékelőnyben volt, amit az utolsó adogatójátékáig magabiztosan őrzött. Abban Dart négy bréklabdát is kiharcolt, Bondár azonban mindet hárította, majd első lehetőségével lezárta az 1 óra 54 perces összecsapást.

„Dart kezdte jobban a mérkőzést, de tudtam, hogyha végig ottmaradok a nyakán, akkor meglesz a sansz visszazárkózni és szerencsére sikerült is. Fontos volt, hogy a tiebréket meg tudtam nyerni, majd a második szett elején brékelni tudtam, ami kitartott a meccs végéig. Örülök a mai győzelemnek, várom a folytatást” - nyilatkozta sikere után a magyar játékos.

Bondár a negyeddöntőben a svájci Viktorija Golubic (81.) és a negyedik helyen kiemelt orosz Anasztaszija Potapova (48.) találkozójának győztesével csap össze.

A kolozsvári torna egyéni küzdelmeinek másik magyarja, Gálfi Dalma (89.) az olasz Lucia Bronzetti legyőzésével biztosította helyét a nyolcaddöntőben, ahol azzal a spanyol Nuria Parrizasszal (75.) találkozik, akit a US Openen az első fordulóban felülmúlt.

WTA 250-ES TORNA, KOLOZSVÁR (251 750 dollár összdíjazás, kemény pálya)
EGYES, NYOLCADDÖNTŐ

Bondár Anna (8.)–Harriet Dart (brit) 7:6 (7–3), 6:4
KORÁBBAN
1. FORDULÓ (a 16 közé jutásért)

Gálfi Dalma–Lucia Bronzetti (olasz, 9.) 4:6, 6:2, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik