Tenisz: 16 évesen történelmet írt, de a java még csak most jön

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.03. 17:58
null
Destanee Aiava az első a 2000-es években született játékosok közül, aki WTA-tornán meccset nyert (Fotó: AFP)
Történelmi sikert aratott Destanee Aiava a brisbane-i kemény pályás női torna első fordulójában. A félig amerikai szamoai, félig új-zélandi származású, 16 éves ausztrál teniszező az első 2000-es születésű játékos a női mezőnyben, aki WTA-tornán főtáblás mérkőzést nyert.

 

A világranglista 386. helyén álló Aiava az amerikai Bethanie Mattek-Sandset győzte le három játszmában (2:6, 6:3, 6:4). A fiatal teniszező U18-as ausztrál bajnokként szabadkártyát kapott a januári Australian Openre, így hamarosan az első, 2000-es években született játékossá válhat, aki Grand Slam-tornán pályára lép.

Aiava 2000. május 10-én új-zélandi apa és amerikai szamoai anya gyermekeként Melbourne-ben látta meg a napvilágot, és ausztrál színekben versenyez. Szülei a rögbi szerelmesei, a teniszről nem sokat tudnak. Aiava ötéves korában kezdett el játszani, miután látta Serena Williams mérkőzéseit a tévében.

A fiatal sportoló korábban egyetlen ITF-tornát sem nyert, tavaly kétszer játszott döntőt. Brisbane-ben az orosz Szvetlana Kuznyecova lesz a következő ellenfele, aki hétfőn a 600. győzelmét aratta WTA-viadalokon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik