Roland Garros: Serena kiküzdötte, Muguruzával döntőzik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.03. 15:00
null
Garbine Muguruza a 2015-ös wimbledoni finálé után másodszor döntőzhet Grand Slam-tornán (Fotó: Action Images)
A világelső amerikai Serena Williams két szoros játszmában legyőzte a holland Kiki Bertenst, így bejutott a Francia nemzetközi teniszbajnokság fináléjába. Ellenfele az ausztrál Samantha Stosurt legyőző spanyol Garbine Muguruza lesz.

 

A holland játékos nagyszerűen kezdte a meccset, rögvest elvette az amerikai adogatását, sőt, 3:1-nél újabb három labdája volt a brékhez. Ezekkel nem élt, ahogyan 5:3-nál fogadóként sem a szettlabdájával, ezt kihasználva Williams egyenlíteni tudott, és rövidítésben dőlt el a szett. A tie breakben egymás hibáiból próbáltak megélni a felek, Williams 5–2 után visszaengedte Bertenst, aki 5–6-nál játszmalabdát hárított, 7–6-nál viszont már ő került egy pontra a szett megnyerésétől. Innentől viszont az amerikai nem hibázott, és 9–7-re megnyerte a rövidítést.

A második felvonás elején ismét ellépett 2:0-ra Bertens, de Williams gyorsan válaszolt, és 3:2-es hátrányánál két bréklabdát is hárítva újra egyenlített, majd 3:3 után brékelt. 5:3-as előnyénél három meccslabdát is kihasználatlanul hagyott, de adogatóként a negyedikkel már élt, így ő jutott a döntőbe.

Ahol az ellenfele a 2015-ös wimbledoni döntőhöz hasonlóan Garbine Muguruza lesz. A spanyol nagyszerűen kezdett Stosur ellen, villámgyorsan ellépett 4:0-ra, és alig fél óra alatt 6:2-vel lerendezte az első szettet. A második döcögősebben alakult, de 2:2 után 5:2-nél már a meccsért adogathatott – hiába. 5:4-nél 15:30-ra módosult az állás egy kettős hiba miatt, de ez sem törte meg Muguruzát, aki két ásszal megfordította a játékot, és lezárta a meccset.

A wimbledoni döntőt amúgy Williams 6:4, 6:4-re megnyerte.

ROLAND GARROS, PÁRIZS (32 017 500 euró, salak)
NŐI EGYES, ELŐDÖNTŐ

S. Williams (amerikai, 1.)–Bertens (holland) 7:6, 6:4
Muguruza (spanyol, 4.)–Stosur (ausztrál, 21.) 6:2, 6:4
A DÖNTŐBEN
S. Williams (amerikai, 1.)–Muguruza (spanyol, 4.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik