ATP-vb: idén is Federer és Djokovics jutott döntőbe

Vágólapra másolva!
2015.11.21. 16:38
A címvédő Novak Djokovics 6:3, 6:3-ra nyert Rafael Nadal ellen a férfi teniszezők év végi világbajnokságának elődöntőjében. A döntőben Roger Federer lesz az ellenfele, aki két játszmában intézte el Stan Wawrinkát.

Tavaly is Djokovics és Federer jutott döntőbe a vb-n, ám a londoni közönség legnagyobb bánatára a svájci klasszis az előtte álló Davis-kupa-döntőre is gondolva nem állt ki a mérkőzésre. Ez remélhetőleg nem ismétlődik meg, és összecsapnak idei hetedik egymás elleni fináléjukban is. Az eddigi hatból négyet Djokovics nyert meg. Kedden a csoportküzdelmek során Federer 7:5, 6:2-re legyőzte a szerb világelsőt, ezzel 22–21-re vezet kettejük örökmérlegében.

Novak Djokovics a mérkőzés után is vidáman pacsizhatott (Fotó: Reuters)
Novak Djokovics a mérkőzés után is vidáman pacsizhatott (Fotó: Reuters)

Djokovicsnak mindössze 79 percre volt ahhoz szüksége, hogy 23–23-ra alakítsa a Nadal elleni mérlegét. Ez a 46 mérkőzés egyébként rekord, ilyen sokszor másik két játékos nem találkozott egymással az open érában. A szerb világelső 8–1-re vezet Nadal ellen a 2013-as US Open utáni időszakot figyelembe véve.

Győzelmével Djokovics egy lépésre került attól, hogy sorozatban negyedszer is megnyerje az ATP-vb-t. Ez az egyetlen jelentősebb trófea, amelyet Rafael Nadal még nem hódított el pályafutása során. Spanyol játékos legutóbb 1998-ban nyerte meg az ATP-vb-t, amikor Álex Corretja Hannoverben kétszettes hátrányból fordítva megverte honfitársát, Carlos Moyát.

Djokovics vasárnap Roger Federer ellen egyenlíthet. A bázeli klasszis a játék minden elemében jobb volt Stan Wawrinkánál az elődöntő második meccsén, 32-szer ment fel a hálóhoz, és ezekből 24-szer az övé lett a pont.

BARCLAYS ATP WORLD TOUR FINALS, LONDON (7 000 000 dollár, kemény pálya)
ELŐDÖNTŐ
Djokovics (szerb)–Nadal (spanyol) 6:3, 6:3
Federer (svájci)–Wawrinka (svájci) 7:5, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik