Davis-kupa: kiesett a címvédő, életben maradtak az olaszok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.13. 17:58
null
Az olaszok behúzták a párost, életben tartva döntős reményeiket (Fotó: Action Images)
A férfi teniszezők Davis-kupájának elődöntőjében Olaszország óriási csatában megnyerte a Svájc elleni páros mérkőzést, így 2–1-re szépített a vasárnapi egyesek előtt. A címvédő Csehországnak azonban már nincs esélye, miután Franciaország a párosok meccsét is megnyerte.

 

Roger Federer és Stanislas Wawrinka pénteki sima sikere után a története első aranyára hajtó svájciak kétmeccses előnybe kerültek az olaszok ellen, így a mai párost mindenképpen a vendégeknek kellett nyerniük ahhoz, hogy vasárnap még legyen esélyük a fináléba jutásra.

Ennek érdekében Fabio Fogninit és Simone Bolellit is csatába állították az egyes után, a házigazdánál ugyanakkor Federer helyén Marco Chiudinelli kezdett. Az első felvonásban talán ennek is köszönhetően Fogniniék kerültek előnybe, és bár Wawrinkáék egyből visszabrékeltek, a szett végét az olaszok bírták jobban.

A következő két játszmában csupán egy-egy sikeres fogadójáték volt, és mivel mindkettő svájci részről, így karnyújtásnyi távolságba került a döntőbe jutás. Az olaszok azonban nem adták fel, és előbb kiegyenlítettek, majd a döntő felvonásban jobban éltek a lehetőségeikkel, és életben tartották finálés reményeiket.

FRANCIAORSZÁG–CSEHORSZÁG

A legutóbbi két kiírást megnyerő csehek részéről viszont Tomás Berdych és Lukás Rosol is vereséggel kezdett, így a kiesés szélére sodródott a címvédő. A Berdych, Radek Stepánek kettős pedig ugyan megnyerte az első szettet rövidítésben, ezt követően azonban már csak Richard Gasquet és Jo-Wilfried Tsonga örülhetett.

A döntőbe jutást már kiharcoló franciák a 10. Davis-kupa-győzelmükért szállhatnak majd harcba, igaz, 1932 óta csak háromszor (1991, 1996 és 2001) tudtak diadalmaskodni.

DAVIS-KUPA
ELŐDÖNTŐ
FRANCIAORSZÁG (5.)–CSEHORSZÁG (1.) 3–0 (Párizs, salak)

Gasquet, Tsonga–Berdych, Stepánek 6:7, 6:4, 7:6, 6:1
VASÁRNAP

Tsonga–Berdych 10.30
Gasquet–Rosol 12.30

PÉNTEKI EREDMÉNYEK
Gasquet
–Berdych 6:3, 6:2, 6:3
Tsonga–Rosol 6:2, 6:2, 6:3

SVÁJC–OLASZORSZÁG 2–1 (Genf, kemény pálya)
Wawrinka, Chiudinelli–Bolelli, Fognini 5:7, 6:3, 7:5, 3:6, 2:6
VASÁRNAP
Federer–Fognini 12.00
Wawrinka–Bolelli 14.00

PÉNTEKI EREDMÉNYEK
Federer–Bolelli 7:6, 6:4, 6:4
Wawrinka–Fognini 6:2, 6:3, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik