Davis-kupa: nagy bajban a címvédő; 2-0 Federeréknek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.12. 15:58
null
Roger Federer három szoros szettben nyert Simone Bolelli ellen (Fotó: Action Images)
A férfi teniszezők Davis-kupájának elődöntőjében az első két egyes mérkőzés után a címvédő csehek 2–0-s hátrányban vannak a franciákkal szemben, Svájc pedig ugyanilyen különbséggel vezet az olaszok ellen.

 

A legutóbbi két kiírást megnyerő cseh válogatott Tomás Berdych Richard Gasquet elleni háromszettes vereségével kezdett, majd a franciák részéről Jo-Wilfried Tsonga sem időzött sokat, sima három játszmában fektette két vállra Lukás Rosolt. A két cseh játékos csupán egy sikeres fogadójátékig jutott (Berdych 0:3 után egy brék visszavétele ellenére simán elbukta a második szettet) a két meccsen.

A címvédő így már csak akkor juthat sorozatban harmadszor is a fináléba, ha a szombati párost és a vasárnapi egyeseket is megnyeri.

Jobban kezdtek a végső sikerre eddig hiába váró svájciak is, a 17-szeres Grand Slam-tornagyőztes, hatszoros világbajnok Roger Federer ugyanis három szoros játszmában legyőzte az olasz Simone Bolellit.

Az első szettben a felek még csak fogadóesélyig sem jutottak el, csupán a rövidítésben szerzett egy minibrék jelentette a különbséget Federer számára. A másodikban a harmadik bréklabda meghozta az áttörést a svájci számára, így 5:4-nél kiszerválta a szettet, még ha nem is volt ez túl sima – három játszmalabdát két fogadóesély követett, majd az ötödik szettlabdát végül értékesítette Federer. A harmadikban 1:1 után vette el ellenfele adogatását a korábbi világelső, aki ezt követően sem hibázott és végül megnyerte az elődöntő első párharcát.

Honfitársa, az Australian Open-győztes Stanislas Wawrinka mindhárom játszmában kétszer brékelte Fabio Fogninit, így az is bőven belefért a sikeréhez, hogy a második szettben egyszer elveszítette az adogatójátékát. A 28 éves játékos győzelmének köszönhetően a franciák mellett a svájciak is nagy lépést tettek a döntőbe jutás felé.

DAVIS-KUPA
FRANCIAORSZÁG (5.)–CSEHORSZÁG (1.) 2–0 (Párizs, salak pálya)

Gasquet–Berdych 6:3, 6:2, 6:3
Tsonga–Rosol 6:2, 6:2, 6:3

SZOMBAT
Benneteau, Monfils–Stepánek, Vesely 14.00

VASÁRNAP
Tsonga–Berdych 10.30
Gasquet–Rosol 12.30

SVÁJC–OLASZORSZÁG 2–0 (Genf, kemény pálya)
Federer
–Bolelli 7:6, 6:4, 6:4
Wawrinka–Fognini 6:2, 6:3, 6:2

SZOMBAT
Federer, Wawrinka–Lorenzi, Seppi 13.00

VASÁRNAP
Federer–Fognini 12.00
Wawrinka–Bolelli 14.00

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik