Nem sikerült az újabb bravúr: Kuznyecova túl erős volt Czinknek

Vágólapra másolva!
2009.05.30. 12:17
Véget ért az idei Roland Garros az eddig remekül szereplő Czink Melinda számára, aki a 3. fordulóban 6:1, 6:3-ra kikapott a 7. helyen kiemelt orosz Szvetlana Kuznyecovától.
Czink Melindának nem volt esélye az újabb bravúrra
Czink Melindának nem volt esélye az újabb bravúrra
Fotó: Action Images (archív)
Czink Melindának nem volt esélye az újabb bravúrra
Czink Melindának nem volt esélye az újabb bravúrra
Czink Melindának nem volt esélye az újabb bravúrra
Fotó: Action Images (archív)
Czink Melindának nem volt esélye az újabb bravúrra

A hetedik helyen kiemelt, ráadásul az első két meccsén mindössze hét játékot elbukó Szvetlana Kuznyecova várt Czink Melindára, tehát egyértelműen az orosz volt a találkozó esélyese. Volt azonban pénteken egy Szávay Ágnes–Venus Williams mérkőzés, amely után joggal tehettük fel a kérdést: vajon miért ne sikerülhetne egy újabb magyar bravúr?

Például azért nem, mert Kuznyecova ellenállhatatlanul játszott az első szettben, több mint kétszer annyi nyerőt ütött, mint a magyar lány, és pillanatok alatt elhúzott 5:0-ra. Egy játékot ugyan elbukott a végén, ám a 6:1-es első játszma nem sok jót ígért a folytatásra.

A második szettet határozottan jobban kezdte Melinda – 0:5 helyett 1:0 volt ide –, ám zsinórban három játékot elvesztve közel került a vereséghez. Ezután viszont kétszer is hozta adogatását, így Kuznyecova nem engedhetett ki.

Sajnos nem is engedett, továbbra is keményen bombázta Czink térfelét, 5:3-nál pedig fogadóként két meccslabdához jutott. Az egész mérkőzésre jellemző agresszív játékkal már az elsőt megcsinálta, így ő jutott be a legjobb 16 közé.

CZINK MELINDÁT ELBIZONYTALANÍTOTTA A MECCS ELEJI KUZNYECOVA-ÁSZ

– Úgy tűnt, nagyon izgult a meccs elején.
– Igen, nagyon görcsös és merev voltam, nem találtam a ritmust, ráadásul Kuznyecova rendkívül jól teniszezett. A második szettet talán szorosabbra tudtam volna alakítani, de ehhez mindenképp hoznom kellett volna a szerváimat. Ezek azonban nem sikerültek, a feldobásaimnál éreztem, hogy görcsös vagyok, nem tudom elég magasra dobni a labdákat, emiatt az első adogatásaim nagyon rossz százalékkal mentek be. Így aztán, bár éreztem, hogy már ő sem olyan magabiztos, nem tudtam ezt kihasználni.

– Mi okozta ezt az idegességet?
– Azt hiszem, túl nagy nyomást helyeztem magamra, az járt a fejemben, hogy mekkora lehetőség előtt állok, és ez megbénított. Azt is szoknom kell még, hogy valamelyik nagy pályán játszom, ami nem sokszor fordult elő velem korábban – nyilván ez is közrejátszott.

– Gondolom, az sem tett jót, ahogyan Kuznyecova kezdte a meccset.
– Amikor az ember ellenfele elsőre ászt üt, az azért elgondolkodtató: én izgulok, ő meg ennyire magabiztos. Sajnos hiába ingott meg egy kicsit a második szettben, ahhoz, hogy nyomás alá kerüljön, és hogy elvehessem az adogatását, mindenképpen nyernem kellett volna a saját adogatójátékaimat – ez ekkor sem sikerült. Kuznyecova igazán jól játszott, de én is megkönnyítettem a dolgát.

– Csalódott?
– Dühös voltam magamra a meccs közben, amiért nem tudtam kihozni magamból a maximumot. A Sybille Bammer elleni meccshez képest sokkal rosszabbul teniszeztem, és ez még akkor is igaz, ha Kuznyecova egészen más stílusú játékos, mint az osztrák: keményen, agresszíven, támadóan játszik. De az első két mérkőzésen is voltak hibáim, azokból is igyekszem tanulni, ahogyan a mostani mérkőzésből is.

B. M.


ROLAND GARROS, PÁRIZS (16 100 000 euró, salak)

NŐI EGYES, 3. FORDULÓ
Kuznyecova (orosz, 7.)–Czink (magyar) 6:1, 6:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik