Czink Mauresmo ellen kezd, Federer egy ágra került Söderlinggel

Vágólapra másolva!
2009.06.19. 13:23
Elkészítették a június 22-én rajtoló wimbledoni tenisztorna sorsolását. A női egyesben a 30. kiemelt Szávay Ágnes a belga Kirsten Flipkens, Czink Melinda pedig a 17. helyen rangsorolt korábbi világelső, a francia Amélie Mauresmo ellen kezd. A férfiaknál a címvédő Rafael Nadal a francia Arnaud Clément-nal találkozik az első fordulóban, míg a világranglista második pozíciójában tanyázó svájci Roger Federer a tajvani Lu Jen-hszünnel játszik, és egy ágra került a svéd Robin Söderlinggel is, akit a minap a Roland Garros fináléjában legyőzött.
Mauresmo (a képen) ellen kezd Czink Melinda
Fotó: Action Images (archív)
Mauresmo (a képen) ellen kezd Czink Melinda
Mauresmo (a képen) ellen kezd Czink Melinda
Fotó: Action Images (archív)
Mauresmo (a képen) ellen kezd Czink Melinda

NŐK

Kezdjük a mieinkkel! A 30. kiemelt Szávay Ágnes a belga Kirsten Flipkens, Czink Melinda pedig a 17. helyen rangsorolt korábbi világelső, Amélie Mauresmo ellen kezd. Czink egyszer már találkozott a franciával, ugyancsak Wimbledonban, és a 2005-ös nyitó körben Mauresmo győzött 6:3, 6:2-re.

A két magyar egyébként ugyanarra az ágra került, így akár egymással is játszhatnak a negyedik fordulóban.

Ami a párosokat illeti, az érdekelt három magyar közül Szávay a tajvani Csan Jung-csannal az oldalán a Vera Dusevina, Tatjana Perebijnisz orosz, ukrán duót kapta, Czink és a dél-afrikai Natalie Grandin a 12. helyen kiemelt Anna-Lena Grönefeld, Vania King német, amerikai kettőssel csap össze, míg Marosi Katalin és a romániai Gallovits Edina ellenfele a Maria Elena Camerin, Anna Csakvetadze olasz, orosz páros lesz.

Női egyesben a címvédő amerikai Venus Williams a svájci Stefanie Vögelével találkozik az első fordulóban, míg az elődöntőben a világranglista-vezető Dinara Szafina lehet az ellenfele.

Az orosz klasszis a spanyol Lourdes Dominguez Linóval játszik a nyitó körben.

Ide kattintva megtekintheti a női egyes sorsolását!

FÉRFIAK

A világranglista-vezető, nem mellékesen Wimbledonba címvédőként érkező Rafael Nadal a listán 49. helyen álló francia Arnaud Clément ellen kezd. A térdproblémákkal küszködő spanyol klasszis legnehezebb ellenfele a döntőig (papíron) a hazaiak kedvence, a 3. kiemelt Andy Murray lehet, aki az amerikai Robert Kendrickkel csatázik az első fordulóban.

Persze ahhoz, hogy a két sztár összecsaphasson Wimbledonban, előbb el kell jutniuk a legjobb négyig.

A brit teniszezőre már a negyedik körben nehéz meccs várhat, hiszen az esélyek alapján a svájci Stanislas Wawrinka vagy az orosz Marat Szafin vár majd rá. Nadalnak pedig többek között az amerikai Andy Roddickot is le kell győznie (a negyeddöntőben találkozhatnak), hogy elődöntőt játszhasson.

A másik ágon a világranglista második pozíciójában tanyázó Roger Federer a tajvani Lu Jen-hszün ellen kezd, a legjobb 16 között pedig a svéd Robin Söderlinggel meccselhet, akit a Roland Garros döntőjében felülmúlt. A fináléba jutásért az esélyek alapján Novak Djokoviccsal mérkőzhet Federer. A szerb első ellenfele pedig a francia Julien Benneteau lesz.

Ide kattintva megtekintheti a férfi egyes sorsolását!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik