Matt-győzelem műlesiklásban, Farkas kiesett; finn hokibronz - összefoglaló

Vágólapra másolva!
2014.02.22. 09:57
null
Szép lehet a kilátás a szocsi Jégpalota ablakaiból (Fotó: Reuters)
Kettős osztrák győzelem született a nap egyik csúcsszámában, férfi műlesiklásban a szocsi téli olimpián: Mario Matt nyerte meg a számot Marcel Hirscher előtt. Farkas Norbert az első futamban jól jött, a másodikban viszont kiesett. Az osztrákok ezen felül is ünnepelhettek, hiszen Julia Dujmovits győzött a női hódeszkásoknál párhuzamos műlesiklásban, a férfiaknál ugyanez a szám a Szocsiban duplázó Vik Vajldé lett. Marit Björgen a 30 km-en aratott győzelmével tette teljessé aranytripláját, míg a hollandok dominanciája az utolsó napra is megmaradt gyorskorcsolyában, a női és a férfi csapatverseny is a németalföldieké lett. Sílövészetben Oroszország nyert, miután Norvégia nyerő helyzetből a dobogóról is lecsúszott. A férfi jégkorongosok bronza ezúttal is a finnekhez került: Teemu Selänne és társai 5–0-ra legyőzték az Egyesült Államokat.

 

+++
MARIT BJÖRGEN NYERTE MEG A SZABAD STÍLUSÚ NŐI SÍFUTÁS 30 KM-ES VERSENYÉT, EZZEL A NORVÉG KLASSZIS MÁR HAT OLIMPIAI ARANYÉREM TULAJDONOSA

OROSZ ÉS OSZTRÁK GYŐZTEST AVATTAK A HÓDESZKÁSOK PÁRHUZAMOS MŰLESIKLÁSÁBAN
• MARIO MATT VEZETETT A MŰLESIKLÁS ELSŐ FUTAMAUTÁN, ÉS MEG IS NYERTEA SZÁMOT HONFITÁRSA, MARCEL HIRSCHER ELŐTT. FARKAS NORBERT A 2. FUTAMBAN KIESETT
• A FÉRFI SÍLÖVŐVÁLTÓK VERSENYÉBEN NORVÉGIA SOKÁIG VEZETETT, VÉGÜL AZONBAN A DOBOGÓRÓL IS LECSÚSZOTT, OROSZORSZÁG NYERT NÉMETORSZÁG ELŐTT.
A FÉRFI JÉGKORONGTORNA BRONZMECCSÉN: EGYESÜLT ÁLLAMOKFINNORSZÁG 0–5
• A HOLLANDOK MINDKÉT CSAPATVERSENYT MEGNYERTÉK GYORSKORCSOLYÁBAN, ÍGY ÖSSZESEN 8 ARANYAT VISZNEK HAZA A SPORTÁGBAN, EZ TERMÉSZETESEN REKORD.

• AZ EDDIGI GYŐZTESEK ÉS AZ ÉREMTÁBLA
• A TELJES PROGRAM ITT!
• A TELEVÍZIÓS PROGRAM ITT!

+++

21.36 A HOLNAPI VISZONTLÁTÁSRA! Három klasszikus szám fináléja és a záróünnepség maradt az utolsó napra a szocsi tél olimpián: reggel a férfi sífutók kezdenek az 50 km-es döntővel, majd a férfi bobosok négyes versenyének utolsó két futama kerül fókuszba, hogy legvégül a minden bizonnyal a legnagyobb érdeklődésre számot tartó férfi jégkorongdöntővel záruljon az események sora. Az utolsó nap programjával pedig búcsúzik az olimpiai élő hírfolyam délutáni szerkesztője, Cserháti Zoltán. Az olimpiai híreken dolgozó munkatársak – Hegyi Áron, Karádi Zoltán, Gary Moovils és Rácz Péter – nevében kívánok önöknek jó éjszakát! Tartsanak velünk a záró napon is!

A VASÁRNAPI PROGRAM
8.00–10.45SífutásFérfi 50 km (szabad)döntő
10.30–12.45BobFérfi négyes3-4. futam
13.00–15.30JégkorongFérfiakdöntő
17.00
Záróünnepség

21.26 ÁRNY- ÉS FÉNYJÁTÉK A MŰKORIGÁLÁN. Megígértük, úgyhogy tessék! Napi fotóválogatásunk gerincét a műkorcsolyázók esti gálája adja. NAPI GALÉRIA!

21.11 KI VOLT A NAP SZÉPE? A mai három jelöltünk: az immár olimpiai bajnok osztrák hódeszkás, Julia Dujmovits, az ugyanabban a számban ezüstérmes német Anke Karstens, illetve a norvég gyorskorcsolyázó Hege Bökko. A tegnapi győztes a kanadai síkrosszos, Kelsey Serwa. INFÓ, EREDMÉNYEK, GALÉRIA ÉS SZAVAZÁS ITT!

20.52 MIT CSINÁLT LINDSEY VONN A TÉLI OLIMPIA ALATT? Az persze aligha újdonság, hogy nem unatkozott, de itt azt is megtudhatja, mennyire nem!

20.36 A MAI GYŐZTESEK. Az éremtábla élén óriási a harc az első helyért, hiszen az oroszok és a norvégok egyaránt 11-11 aranyéremmel állnak, a csatát a holnapi 50 km-es férfi sífutás, illetve a négyes bobosok versenye fogja eldönteni. AZ ÖSSZES EDDIGI DOBOGÓST ÉS AZ ÉREMTÁBLÁT ITT TALÁLJA!

HódeszkaFérfi párhuzamos műlesiklásVajld
(Oroszország)
Kosir
(Szlovénia)
Karl
(Ausztria)
HódeszkaNői párhuzamos műlesiklásDujmovits
(Ausztria)
Karstens
(Németország)
Kober
(Németország)
SífutásNői 30 km (szabad)Björgen
(Norvégia)
Johaug
(Norvégia)
Steira
(Norvégia)
GyorskorcsolyaNői csapatversenyHollandia
LengyelországOroszország
GyorskorcsolyaFérfi csapatversenyHollandiaDél-Korea
Lengyelország
SílövészetFérfi 4x7.5 km-es váltóOroszország
Németország
Ausztria
Alpesi síFérfi műlesiklásMatt
(Ausztria)
Hirscher (Ausztria)Kristoffersen
(Norvégia)

20.29 A KORÁBBI TÁRS HAMVAIT SZÓRTÁK SZÉT SZOCSIBAN. Sarah Burke két évvel ezelőtt hunyt el egy edzésen. A társak méltó módon emlékeztek rá a téli olimpián – itt megtudja hogyan!

20.12 A HOLLAND GYORSKORIEDZŐ KIOSZTOTTA AZ AMERIKAIAKAT. Nagyképűek, azt hiszik, hogy mindent jobban tudnak, aztán ha kiteszik a lábukat otthonról, égnek, mint a rongy. Ráadásul az amerikai foci „tök szívás”. Sommásan ennyi Jillert Anema véleménye – részletek itt!

20.06 OROSZ VEZETÉS A BOBOSOKNÁL. Két futamot követően a házigazdák egyes egysége vezet négyes bobban, de mindössze 4 századmásodperccel a lettek és 16-tal a németek előtt. A Ferrari és a McLaren különcsatájában viszont utóbbi vezet – előbbi az olasz, a McLaren pedig a britek bobját fejlesztette –, mert ugyan az egyetlen olasz bob és a brit második csapat századra azonos idővel áll fél távnál, de a britek egyes egysége majd' egy másodperccel előzi meg. RÉSZLETEK ITT!

19.56 GÁLÁZNAK A MŰKORISOK. A bobosok négyesversenye mellett már csak a műkorcsolyagála zajlik Szocsiban. Utóbbiról szövegesen nemcsak nehéz, de alighanem fölösleges is lenne beszámolni, de ígérjük, hamarosan lesz galéria – addig is egy kis ízelítő a női egyes boldog győztesétől, Agyelina Szotnyikovától.


19.43 FARKAS: NÉGY ÉV MÚLVA IRÁNY A LEGJOBB HARMINC! „Az első futammal elégedett vagyok. Kifejezetten jól síeltem ahhoz képest, hogy a magas rajtszámom miatt már nagyon elhasznált pályám volt. A második futam elképesztően nehéz volt, nem véletlenül estek ki ennyien. A legveszélyesebb felső részt, ha két nagyobb hibával is, de túléltem, aztán sajnos a függőleges kapuról lekéstem, mert az előzőnél lecsúsztam” – mondta a műlesiklóverseny után az MTI-nek Farkas Norbert, aki kifejtette: attól volt nagyon nehéz a pálya, hogy nagyon messze voltak tűzve a kapuk egymástól, azaz hatalmasakat, szinte már felfelé kellett kanyarodni egyes részeken, ráadásul sokszor mindezt három gyorsabb kapu után. Farkas Norbert hozzátette, hogy négy év múlva szeretne a legjobb harmincban végezni. A 117 fős mezőnyből végül csak 45-en fejezték be a versenyt. (MTI)

19.24 A VETERÁN ÉS A SUHANC. Egy kis érdekesség az Infostradától: az alpesi sízők férfi műlesikló számában Mario Matt (34 év, 319 nap) lett a téli olimpiák legidősebb győztese, miközben Henrik Kristoffersen (19 év, 235 nap) minden idők legfiatalabb alpesi érmese olimpián.

19.10 A LEGIDŐSEBB HOKIS ÉRMES. A 43 éves Teemu Selänne az olimpiák történetének legidősebb érmes jégkorongozója lett, ráadásul Kimmo Timonennel együtt immáron negyedik ötkarikás játékáról térhet haza éremmel. Erre korábban csak honfitársai, Jere Lehtinen, Ville Peltonen, Saku Koivu, valamint a cseh Jirí Holík, az orosz Igor Kravcsuk, valamint Vlagyiszlav Tretyak volt képes. (MTI)

18.58 HÚSZ ÉVE NEM RUHÁZTÁK MEG OLIMPIÁN A TEAM USA-T. Az amerikaiak az első négy meccsükön 20 gólt szereztek, aztán az elődöntőben és a bronzmeccsen egyet sem. Ez az 5–0-s kudarc húsz éve a legnagyobb vereségük ötkarikás játékokon, húsz éve is a finnektől kaptak ki, 6–1-re a negyeddöntőben.

18.45 OROSZ VEZETÉS NÉGYES BOBBAN. Befejeződött az első futam a férfi négyes bobosoknál, s ezt követően az orosz egyes csapat áll az élen, hat századmásodperccel megelőzve a német és héttel az amerikaiak egyes csapatát. A második futamot 19 órakor kezdik.

18.29 Farkas Norbert kiesett, nem tudott végigjönni.RÉSZLETEK ITT!

18.27 FARKAS NORBERT JÖN MŰLESIKLÁSBAN.

18.18 VÉGE!Egyesült Államok–Finnország 0–5. FINNORSZÁG A BRONZÉRMES! ÖSSZEFOGLALÓITT!

18.13 Kane-nél elgurult a gyógyszer, újra kiállították. Ezúttal nincs finn gól, de így is sima a vége.

18.09 FINN KIÜTÉS! Egyesült Államok–Finnország 0–5! Újabb emberelőnyt használtak ki az északiak, ezúttal Olli Määttä révén. Vége.

18.05 MARIO MATT BEFEJEZTE A PARTIT – OLIMPIAI BAJNOK! Az osztrákok duplán örülhetnek: két osztrák lesz a dobogó tetején férfi műlesiklásban, Matt 28 századdal előzte meg Marcel Hirschert, ő az olimpiai bajnok, a bronz a norvég Henrik Kristoffersené. RÉSZLETEK ITT!

Mario Matt (jobbra) és Marcel Hirscher révén az osztrákok uralták a műlesiklást (Fotó: Action Images)
Mario Matt (jobbra) és Marcel Hirscher révén az osztrákok uralták a műlesiklást (Fotó: Action Images)

18.02 Műlesiklás: Jean-Baptiste Grange és Andre Myhrer is kiesett, Mattias Hargin nem volt elég erős, Stefano Gross bejött Hirscher és Kristoffersen mögé. Mario Matt van hátra.

17.59GÓÓÓL ÚJRA!Egyesült Államok–Finnország 0–4! Mikael Granlund visszapassza után Teemu Selänne helyezett a jobb alsóba, 49. perc.

17.58 Újabb finn előny. T. J. Oshie-t szórták ki akadályozásért.

17.57 Műlesiklás: már Marcel Hirscher az élen műlesiklásban. Felix Neureuther is kiesett, akárcsak a címvédő olasz Giuliano Razzoli és az amerikai Ted Ligety. Az utolsó öt jön.

17.54 GÓÓÓL!Egyesült Államok–Finnország 0–3. Ez nem Patrick Kane meccse: a finnek kihasználják az előnyt. A védelem rendezetlenségét Juuso Hietanen használta ki, és takarásból kilőtte a bal alsót.

17.51 Két perc! Finn emberelőny, Patrkick Kane gáncsolt.

17.46 Hoki: elkezdődött a harmadik harmad.

17.43 A norvég Henrik Kristoffersen átvette a vezetést szlalomban a német Fritz Dopfer és Zampa előtt. A legjobb tíz jön.

17.34 Tizenhárman jöttek le műlesiklásban, öten kiestek közülük. A szlovák Adam Zampa az élen, a legjobbak most jönnek.

17.30 A 2. harmad után:Egyesült Államok–Finnország 0–2. Támadásban az Egyesült Államok, kellett egy videobírózás is a harmad legvégén, de a korong Rask kapuja mellé ment.

17.21 A Team USA túl van az emberhátrányon kapott gól nélkül, sőt, Cam Fowler révén már helyzete van a túloldalon, 35. perc.

17.17Két perc! David Backes gáncsolás miatt ül a büntetőpadra.

17.16 ELKEZDŐDÖTT A MŰLESIKLÁS 2. FUTAMA. Az élen álló Mario Matt a 30. helyen érkezik, Farkas Norbert az 58.

17.10 Kapuvas! Az amerikai ezúttal nem cicomázta csellel, kemény lövése után viszont a bal oldali vasról kijött a korong. Egyesült Államok–Finnország 0–2.

17.08 A MÁSODIK AMERIKAI BÜNTETŐ! Kane ütőjét törték el ziccerben, így a támadó újabb rávezetéssel jön, 27. perc.

17.04 GÓÓÓL! MINDJÁRT KETTŐ IS! 11 mp alatt kétszer is betalálnak a finnek! Előbb Teemu Selänne szerzett vezetést az európaiaknak, majd Jussi Jokinen növelte az előnyt, 22. perc. Csoda-e az amerikai időkérés? Egyesült Államok–Finnország 0–2.

16.59 Elkezdődött a második harmad.

16.46 Hoki, bronzmeccs, az első harmad után: Egyesült Államok–Finnország 0–0.

16.44 OROSZ SÍLÖVŐGYŐZELEM! Anton Sipulin megnyerte a házigazdának! Jobban bírta a hajrát, mint Simon Schempp. A németeké az ezüst, az osztrákoké a bronz. Norvégia, Olaszország, Szlovénia a további sorrend. RÉSZLETEK ITT!

16.43 Hoki: nagy amerikai helyzet, Max Pacioretty ugrott ki, ám a szóló végén ismét Rask volt a végállomás. Sakari Salminen ezután kétperces büntetést kapott, 18. perc.

16.41 Schempp és Sipulin együtt, óriási befutó várható az aranyért. Landertinger hátránya kicsit nőtt.

16.39 Németország átvette a vezetést az utolsó lövészet után! Anton Sipulin 4.1 mp-cel követi Schemppet, majd az osztrák Dominik Landertinger fut 11 mp hátránnyal. Svendsen csúnyán ellőtte magát, 43 mp hátránnyal gyakorlatilag kiszállt a harcból.

16.35 KIMARADT BÜNTETŐ! Kimmo Timonen szabálytalankodott a botját eldobva, amiért büntetőt ítéltek a játékvezetők, ám Patrick Kanerávezetése után lábbal védett Tuukka Rask. Maradt a 0–0.

Rask jól olvasta Kane első büntetőjét
Rask jól olvasta Kane első büntetőjét

16.33 NYOLC HOLLAND ARANY GYORSKORCSOLYÁBAN. Nem meglepő, de az egészen elképesztő a holland dominanciát hozó gyorskorcsolyaversenyeket a női váltó győzelme zárta, amely a fináléban több mint hét mp-et vert a lengyel csapatra, és az elődöntős rekordot továbbjavítva 2:58.05-re írta át az olimpiai csúcsot. A bronzérem a Japánt legyőző Oroszországé. RÉSZLETEK ITT!

Ha gyorskorcsolya, akkor holland győzelem: a női váltó is ünnepelhetett
Ha gyorskorcsolya, akkor holland győzelem: a női váltó is ünnepelhetett

16.27 Az amerikaiak is kihúzták a hátrányt, pedig Jonathan Quicknek volt munkája, 12. perc.

16.26 Megtörtént az utolsó váltás is a sílövőknél, Arnd Peiffer alaposan felfutott Björndalenre, mindössze 2 mp volt a norvégok előnye. Az északiaknál Emil Hegle Svendsen, a németeknél Simon Schempp fut. A rosszul lövő oroszok hátránya 17 mp.

16.23 A finnek is kaptak egy előnyt, Max Pacioretty botját látta magasan a játékvezető, 9. perc.

16.21 Van Riemsdyknek volt egy helyzete, de a finnek túlélték a hátrányt gól nélkül, aztán viszont támadásba lendültek, és Jussi Jokinen lövésénél a gólvonalra bevetődő két védő közül mentett az egyik, 8. perc.

16.16 Amerikai emberelőny a hokimeccs elején, Teemu Selännét állították ki, 4. perc.

16.14 Ole Einar Björndalen már a sífutópályán, túl van az első lövészetén, őrzi 20 mp-es előnyét. A második helyen jelenleg az oroszok, velük együtt mennek az osztrákok és a németek.

16.11 ELKEZDŐDÖTT A BRONZMECCS A FÉRFI HOKISOKNÁL. Másfél perce tart az összecsapás, máris volt egy finn lövés.

16.07 HOLLAND ARANYÉREM FÉRFI GYORSKORCSOLYACSAPATBAN. Nem meglepő módon a Jan Blokhuijsen, Sven Kramer, Koen Verweij összeállítású holland váltót nem tudta igazán megszorítani a dél-koreai csapat, a hollandok 3:37.91-es olimpiai rekorddal nyertek. A bronzérem a lengyeleknek jutott a kanadaiak ellenében. RÉSZLETEK ITT!

16.01 A negyedik lövészetből jöttek ki a biatlonosok, Johannes Bö előnye 8.4 mp a német Daniel Böhm előtt, aki a harmadik lövészet után még vezetett. Az orosz Jevgenyij Usztyugov felfutott a vezető párosra, de most kétszer is mellé lőtt, mintegy 20 mp a hátránya.

15.49 Norvég vezetés az első váltásnál sílövészetben. Tarjei Bö hibátlan maradt, akárcsak Lesser, de a norvég 10 mp-es előnyt harcolt ki az öcsnek, Johannes Bőnek. A harmadik helyen az oroszok, a negyediken az amerikaiak, az ötödiken az oroszok váltottak.

15.33 77-EN MARADTAK SZLALOMBAN. A férfi műlesiklóknál 116 nevezettből 77 maradt életben az első futam után. A Farkas Norbert után következők közül senki sem előzte meg a magyar sízőt, így továbbra is az 58. helyen áll. RÉSZLETEK ITT!

A műlesiklás első futamában Mario Matt vette a legjobban a kapukat (Fotó: Action Images)
A műlesiklás első futamában Mario Matt vette a legjobban a kapukat (Fotó: Action Images)

15.30 RAJT A SÍLÖVŐKNÉL. Elrajtolt a biatlonosok utolsó száma, a férfi 4x7.5 km-es váltó. A norvégoknál Tarjei Bö, a franciáknál Simon Fourcade, a németeknél Erik Lesser, az oroszoknál Alekszej Volkov az első ember.

15.24 A NÉMETEK NEM ELÉGEDETTEK AZ ÉRMEK SZÁMÁVAL. „Nem értük el a célunkat, nagyszerű első tíz napunk volt, vezettük az éremtáblát, de túl sok balszerencse ért minket, túl sok negyedik helyezés jutott, és így nem érjük el a tervezett érmek számát. Helytálló azt állítani, hogy több alkalommal nem voltunk elég sikeresek. Nem hiszem, hogy a célokkal volt probléma, reálisak voltak, a csapatban potenciálisan benne volt, hogy szerezzen 27 érmet” – ecsetelte a német olimpiai csapatvezető, Michael Vesper. A németek 18 éremmel (8–5–5) jelenleg az 5. helyen állnak az éremtáblán Norvégia, Oroszország, Kanada és az Egyesült Államok mögött.

15.16 Farkas az 58. legjobb idővel ért célba, 8.98 mp-es hátránnyal. Az eddig leérkezők közül hét versenyzőt előzött meg, továbbá azt a mintegy harmincról, akik nem tudták sikeresen venni az akadályokat és kiestek.

15.13 FARKAS NORBERT ELRAJTOLT MŰLESIKLÁSBAN.

14.54 TINA MAZE NEM INDUL TÖBB OLIMPIÁN. A szocsi téli olimpia volt az utolsó ötkarikás szereplés Tina Mazénak, a szlovénok alpesi síelőjének, aki két aranyéremmel térhet haza. A 30 éves versenyző, az óriás-műlesiklás és a lesiklás bajnoka elmondta, négy év múlva a dél-koreai Pjongcsangban már nem indul. Maze utolsó számában, pénteken a műlesiklásban csak a nyolcadik lett. A sportoló hozzátette, a világkupában ugyan már nincs esélye megvédeni összetett bajnoki címét, ugyanakkor ebben a szezonban az olimpiára koncentrált. Maze már 2002-ben Salt Lake Cityben, majd négy évvel később Torinóban is versenyzett, 2010-ben Vancouverben pedig két ezüstérmet szerzett. (MTI)

14.47 OLIMPIAI CSÚCS GYORSKORCSOLYÁBAN. Hollandia és Lengyelország jutott be a női csapatverseny fináléjába gyorskorcsolyában, előbbi Japánt, utóbbi Oroszországot előzte meg az elődöntőben. A németalföldiek 2:58.43-as olimpiai rekordot futottak.

14.42 HETEN EGY MP-EN BELÜL. Túl vagyunk az első negyvenen műlesiklásban, az élmezőnyben annyi változás történt, hogy az olasz Stefano Gross – Harginnal azonos idővel – bejött a harmadik helyre. Az első hét van egy mp-en belül Matthoz képest. A verseny még eltart egy ideig, hiszen összesen 117-en állnak rajthoz.

14.22 EZ LESZ DÉLUTÁN. A műlesiklással gyakorlatilag elkezdődött a délutáni események sora Szocsiban, a 2. futam 17.15-kor kezdődik, az 1. futamban FARKAS NORBERT 94. próbálkozóként vág neki a távnak. A hokisok bronzmeccse mellett (16.00) ma lesz még a két csapatverseny gyorskorcsolyában, a férfi sílövőknél a 4x7.5 km-es váltó, továbbá a bobnégyesek első két futama és a műkorigála szerepel a programban.

14.15 ZETTERBERGET MEGMŰTÖTTÉK. Valószínűleg az alapszakasz teljes hátra levő részében már nem léphet pályára Henrik Zetterberg, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Detroit Red Wings svéd klasszisa, aki Szocsiban sérült meg. A 34 éves center a csehek elleni 4–2-re megnyert csoportmérkőzésen még pályára lépett, mi több, gólt is ütött, ám hátsérülése kiújult. Ezt követően már nem is lehetett ott társaival, akik időközben bejutottak a döntőbe és vasárnap a kanadaiakkal találkoznak. Zetterberget pénteken New Yorkban megműtötték, Ken Holland, a Detroit igazgatója pedig elmondta, a csatár talán a rájátszásra még felépülhet. Zetterberg 16 gólt és 32 gólpasszt szerzett eddig az alapszakaszban, mindkét mutatóban a csapat legjobbja. (MTI)

14.05 ZAJLIK A MŰLESIKLÁS. Elkezdődött a férfi szlalomverseny első futama az alpesi pályán, tizenhat versenyző után az osztrák Mario Matt áll az élen két svéd, Andre Myhrer és Mattias Hargin előtt. Ted Ligety az 5., a Szocsiba utazása előtt rendőrségi ügybe keveredő Felix Neureuther jelenleg a 6., Alexis Pinturault a 7., a kombinációban ezüstérmes Ivica Kostelic a 13. Hárman – köztük két osztrák, Reinfried Herbst és Benjamin Raich – már kiestek.

13.35 Björgen a legeredményesebb női téli olimpikon. Szombati sikerével Marit Björgen utolérte az örökranglistán Ljubov Jegorova orosz sífutót és Ligyija Szkoblikova szovjet gyorskorcsolyázót, akik pályafutásuk során szintén hat olimpiai aranyérmet nyertek.

A 33 éves norvég sífutó ráadásul ezzel minden idők legsikeresebb női téli olimpikonja lett, hat aranya mellett ugyanis három ezüsttel és egy bronzzal is rendelkezik. A téli játékok legeredményesebb sportolóinak örökranglistáján Björgen feljött a harmadik helyre honfitársai, Ole Einar Björndalen sílövő és Björn Dählie sífutó mögé. (MTI)

13.21 Monumentális és fényűző az olimpiai park. Ha három szóval kellene jellemezni a szocsi téli olimpia központi, tengerparton fekvő parkját, akkor a monumentális, fényűző és színpompás lennének a megfelelő jelzők. Részletek itt.

12.48Doppingbotrány! Marina Liszohor ukrán sífutó pozitív doppingmintát produkált a szocsi téli olimpián – jelentette be az Ukrán Olimpiai Bizottság szombaton. Részletek itt.

12.29 Vajld duplázott! Vik Vajld a döntő második futamában megőrizte előnyét a szlovén Zan Kosirral szemben, így az amerikai születésű orosz hódeszkás nyerte meg a férfiak párhuzamos műlesiklását. Részletek itt.

12.21 Osztrák arany női hódeszkában. Julia Dujmovits 72 százados hátrány ledolgozva nyerte meg a nők döntőjét a hódeszkások párhuzamos műlesiklásában. Részletek itt.

12.14 Esik vagy csak ugrat? Nemrégiben egy olasz cég a Nemzetközi Síszövetséggel (FIS) együttműködve különleges légzsákot fejlesztett ki a sérülések megelőzésére. Részletek itt.

12.05 Vajld megcsinálta! Vik Vajld 1.12 másodperces hátrányt szedett össze az elődöntő első futamában, de a másodikban ledolgozta, és összesítésben 4 századdal jobbnak bizonyult az osztrák Benjamin Karlnál. A döntőben a szlovén Zan Kosirral találkozik. A női hódeszkásoknál osztrák-német finálét rendeznek, Julia Dujmovits ellenfele Anke Karstens lesz.

11.46 Vik Vajld úton a duplázás felé. A párhuzamos óriás műlesiklást megnyerő Vik Vajld műlesiklásban már csak egy lépésre van a döntőtől. Az amerikaiból orosszá lett hódeszkás az elődöntőben az osztrák Benjamin Karllal találkozik, a másik ágon az olasz Aaron March és a szlovén Zan Kosir küzd meg a fináléért.

11.40 Marit Björgen hatodszor, Szocsiban harmadszor. Marit Björgen nyerte meg a szabad stílusú női sífutók 30 km-es versenyét. A norvég klasszis a hatodik olimpiai aranyát gyűjtötte be, Szocsiban a harmadikat. A dobogóra még két honfitársa, Therese Johaug és Kristin Störmer Steira állhat még fel. Az éremtáblát vezető Norvégia már 11 aranynál tart. Részletek itt.

Marit Björgen így örült hatodik olimpiai aranyának (Fotó: Reuters)
Marit Björgen így örült hatodik olimpiai aranyának (Fotó: Reuters)

 

11.38 Lesz német döntős a női hódeszkásoknál. Két német hölgy (Amelie Kober és Anke Karstens) is bejutott a legjobb négy közé a hódeszkások párhuzamos műlesiklásában, és mivel egy ágon vannak, biztos lesz német döntős ebben a számban. A másik ágon az olasz Corinna Boccacini és az osztrák Julia Dujmovits küzd meg egymással az elődöntőben.

11.16 Feladta a címvédő lengyel. A női sífutóknál a címvédő lengyel Justyna Kowalczyk feladta a küzdelmet, miután féltávnál már 40 másodperces hátrányban volt az élen álló norvégokhoz képest.

11.10 Két-két osztrák és olasz a negyeddöntőben. Véget ért a férfi hódeszkások nyolcaddöntője is. Az osztrákok és az olaszok két versenyzővel képviselik magukat a negyeddöntőben, ahol még egy-egy orosz, német, svájci és szlovén található még.

11.04 A férfiaknál is búcsúzott a világbajnok. A nők után a férfiaknál sem jutott negyeddöntőbe a hódeszkások párhuzamos műlesiklásában a vb-címvédő, a szlovén Rok Margucnál ugyanis mindkét futamban jobb volt a német Patrick Bussler.

11.00 Ellépett a norvég trió. A 30 km-es szabad stílusú női sífutásban 10 km-nél az elöl haladó három norvég (Therese Johaug, Marit Björgen és Kristin Störmer Steira) már több mint 10 másodperccel vezet a többiek előtt.

Sószóró önkéntesek a szabad stílusú női sífutók 30 km-es versenyén (Fotó: Reuters)
Sószóró önkéntesek a szabad stílusú női sífutók 30 km-es versenyén (Fotó: Reuters)

 

10.58 A férj versenyben maradt. A női hódeszkásoknál Aljona Zavarzina tehát kiesett, férje, Vik Vajld viszont ott van a férfiaknál a legjobb nyolc között.

10.55 Az osztrákoknak nagyon megy. Kialakult a negyeddöntő mezőnye a hölgyeknél: három osztrák mellett két német és egy-egy olasz, svájci, valamint cseh jutott tovább. A hazaiaknak tehát ebben a számban elszállt az éremesélyük.

10.45 Kiesett a női világbajnok. A nők elkezdték a második futamokat. A világbajnok Tudegeseva megint kikapott Marion Kreinertől, így az osztrák jutott a legjobb nyolc közé.

10.41 A vk-győztes? Ki van zárva. A férfi hódeszkásoknál a 2013–2014-es világkupa győztese párhuzamos műlesiklásban a francia Sylvain Dufour, aki azonban most kihagyott egy kaput az első futamban, így elvesztette párharcát a svájci Nevin Galmarinivel szemben.

10.33 Elrajtolt a szabad stílusú női sífutók 30 km-es versenye. Két norvég, Therese Johaug és Marit Björgen, valamint a svéd Charlotte Kalla a legnagyobb esélyes.

10.30 Elkezdték a férfiak is. Lementek a női nyolcaddöntő első futamai, átvették a terepet a férfiak.

10.20 Rontott a világbajnok. A női hódeszkások nyolcaddöntőjében az első futamban kapott helyet az oroszok világbajnoka, Jekatyerina Tudegeseva, aki azonban elesett, így a második futamban 1.25 másodperces hátránnyal indul az osztrák Marion Kreinerrel szemben.

Továbbra sincs farkasordító hideg
Továbbra sincs farkasordító hideg

10.00 Házastársi örömök. A hódeszkások kezdték a mai programot. Az amerikaiból orosszá lett Vik Vajld (eredetileg Vic Wild) az első helyen kvalifikálta magát a nyolcaddöntőbe a párhuzamos műlesiklásban. Felesége, Aljona Zavarzina is bejutott a legjobb 16 közé. Részletek itt.

TÉLI OLIMPIA, A SZOMBATI PROGRAM
6.00HódeszkaFérfi és női párhuzamos műlesiklásselejtező
10.15HódeszkaFérfi párhuzamos műlesiklásdöntő
10.15HódeszkaNői párhuzamos műlesiklásdöntő
10.30–12.15SífutásNői 30 km (szabad stílus)döntő
13.45–15.15Alpesi síFérfi műlesiklás1. futamFarkas Norbert
14.30–17.00GyorskorcsolyaNői csapatversenydöntő
14.30–17.00GyorskorcsolyaFérfi csapatversenydöntő
16.00–18.30JégkorongFérfiaka 3. helyértEgyesült Államok–Finnország
15.30–17.00SílövészetFérfi 4x7.5 km-es váltódöntő
17.15–18.35Alpesi síFérfi műlesiklás2. futamFarkas Norbert ?
17.30–20.00BobFérfi négyes1-2. futam
17.30–20.00Műkorcsolyagála
A TELEVÍZIÓS PROGRAM
M1
12.54–15.15:
Hódeszka, párhuzamos műlesiklás. Sífutás, női 30 km. Alpesi sí, férfi műlesiklás
16.17–18.29:
Gyorskorcsolya. Sílövészet, férfi 4x7.5 km. Alpesi sí, férfi műlesiklás
M2
20.45–22.45:
Műkorcsolya, gála. Összefoglaló a nap eseményeiből
Duna
15.55–18.30:
Jégkorong, bronzmérkőzés (élő)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik