NS-klub: teljes címlapot ért a sporttörténelmi siker

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2022.02.04. 09:47
null
Knoch Viktornak jólesett, hogy az NS megajándékozta a 2018. február 23-i címlappal (Fotó: Tumbász Hédi)
Történelmet írt 2018. február 22-én a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba, Knoch Viktor összetételű rövid pályás gyorskorcsolyaváltó azzal, hogy Pjongcsangban megszerezte Magyarország első téli olimpiai aranyérmét, s ezzel kisebbfajta csodát hoztak a Nemzeti Sport történetében is, hiszen elvétve fordult elő a múltban, hogy a címlapon csak egyetlen esemény kapjon helyet.


Márpedig a másnapi első oldalon csak a négy fiú volt ott, s a hatalmas siker tömören: Arany!

A nagyobb méretért kattintson a képre!
A nagyobb méretért kattintson a képre!

„Édesanyám gyerekkorom óta gyűjtögette az újságcikkeket, szerintem még most is megvan nála az összes, köztük ez a lapszám is – mondta Knoch Viktor, aki a pjongcsangi siker után egy évvel visszavonult. – Természetesen Dél-Koreában még nem tudtuk, hogy »elvittük« a címlapot, részben azért, mert még a helyszínen tartózkodtunk, részben azért, mert rengeteg interjút adtunk. Arra kiváltképp nem figyeltünk fel, hogy ez a lap történetében is jelentős esemény volt, ám amikor a hazaérkezésünk után nem sokkal meghívtak bennünket a szerkesztőségbe, mindannyian megkaptuk a címlapot bekeretezve. Ez nagyon szép gesztus volt, nagyon jólesett mindannyiunknak, a Nemzeti Sport újságírói pedig elmondták, hogy tényleg ritkán történik ilyen: emiatt a szemünkben még inkább felértékelődött az a címlap. Persze ezzel párhuzamosan az is eszünkbe jutott, s ezt el is mondtuk a szerkesztőségben, hogy mi szereztük az első magyar téli olimpiai aranyérmet, vagyis ez megismételhetetlen eredmény – mi legyen címlap, ha nem ez?”

 

Fotó: Tumbász Hédi
Fotó: Tumbász Hédi


Az nem meglepő, hogy a srácokat, Knoch Viktort is rengetegen és rengetegszer faggatták a pjongcsangi csodáról, az már inkább az, hogy a pekingi rajthoz közeledve ezek a kérdések majdhogynem eltűntek, és már mindenki a pénteken kezdődő olimpia kapcsán kérdezi a bajnokot.

„Az elmúlt hetekben már egyértelműen Pekingre helyeződött át a hangsúly, mindenki az esélyekről kérdezgetett – mondta Knoch Viktor. – Elmondtam többször, Pjongcsangban az volt a meglepetés, hogy egy érmet szereztünk, szerintem Pekingben többet fogunk, én hármat mondanék.”

A Nemzeti Sportot tudósítja a helyszínről: Kohán Gergely, Kovács Erika (szöveg), Árvai Károly (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik