Spanyolország: a Barca és a Real verseng a brazil védőért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.14. 14:18
Spanyol sajtóértesülések szerint az FC Barcelona és a Real Madrid is érdeklődik a Porto brazil válogatott jobbhátvédje, Danilo iránt.

Mint ismert, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség egy évre kizárta az átigazolásokból a Barcelonát, amely ettől függetlenül vásárolhat új játékosokat, de hivatalos mérkőzésen jövő januárig nem vetheti be őket.

A katalánok Neymar kapcsolatrendszerét felhasználva bíznak Danilo szerződtetésében. A két brazil a 2010–2011-es idényben együtt futballozott a Santosban, és a mai napig jó viszonyt ápol egymással.

Más kérdés, hogy Ariedo Braida, a Barcelona technikai bizottságának újdonsült tagja 2016-ban a Milan olasz hátvédjével, Mattia De Sciglióval szeretné megerősíteni a gránátvörös-kékek védelmét.

De a Real Madridot sem kell félteni, a királyiak Casemirón keresztül próbálják elnyerni Danilo kegyeit. A brazil középpályás a mostani szezonban a Portónál szerepel kölcsönben, tehát semmiből nem áll egy-két jó szót szólnia a blancók érdekében.

A 23 esztendős, már a brazil válogatottban is stabil kerettagnak számító Danilo – aki 2011 nyarán igazolt a Portóhoz – védő létére ebben az idényben húsz portugál bajnokin már három gólnál és három gólpassznál jár. Szerződése 2016-ban jár le a kék-fehéreknél, értékét a transfermarkt.de 14 millió euróra becsüli.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik